Putin eski silahlara ve yedek askerlere başvururken Ukrayna 5 cephede saldırıları püskürtüyor

Ukrayna'nın ilerleyen karşı saldırısını durdurmak için asker sayısını artıran Putin, Bahmut'un kuzeyine yedek birlikler konuşlandırdı

Rus birliklerinin cephe hattını bombalarken eski silah ve teçhizat kullanımına başvurduğu ve Ukrayna güçlerinin pazar günü savaştaki cephe hattı boyunca 5 noktada saldırıları geri püskürttüğü, askeri yetkililerin savaş alanıyla ilgili yaptığı son güncellemede belirtildi.

Rusya'nın güneydeki Herson bölgesine yönelik bombardımanında en az iki kişi öldü ve bir düzine kişi daha yaralandı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın akşam raporunda saldırıların doğu cephesinin 5 bölgesinde (Kupyansk, Bahmut, Lyman, Avdiyivka ve Marinka) olmak üzere 1000 kilometre uzunluğundaki cephe boyunca geri püskürtüldüğü belirtildi.

Savaş alanıyla ilgili yapılan güncellemede, Ukrayna'nın gün boyunca toplam 33 çatışma kaydettiği de eklendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin 6 hava saldırısı ve çok namlulu roketatar sistemleriyle (ÇNRA) 20 saldırı düzenlediğini, askeri personel ve sivil halktan kayıplara yol açtığını belirterek durumun zor olduğunu ifade etti.

Doğu Kuvvetleri Grubu Sözcüsü İlya Yevlaş cumartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın doğudaki sıcak çatışma noktasındaki varlığını artırarak Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde ilerleyen karşı saldırısını durdurmak için Bahmut'un kuzeyine yedek birlikler konuşlandırdığını söyledi.

Sözcü, geçen hafta yoğun çatışmaların yaşandığı Kupyansk ve Lyman yönünde toplam 774 Rus saldırısı gerçekleştirildiğini doğruladı.

Şubattan bu yana devam eden istilada Rusya'nın saldırısının çoğunun yaşandığı Ukrayna'nın doğu ve güney kısımları, artık Kiev'in karşı saldırısının iki kilit bölgesi haline geldi.

Ukrayna'nın güneyindeki birlikler, güney ve doğu bölgelerini kontrol eden Rus güçlerinin oluşturduğu kara köprüsüne Vladimir Putin'in erişimini kesmek için Azak Denizi'ne doğru ilerleyip köy kümelerini ele geçirerek Rus güçlerini santim santim geri püskürtüyor.

Güneydeki birliklerin sözcüsü Oleksandr Şutupun ulusal televizyona yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin artık eski silahları (obüsler ve toplar) kullanmaya başlamasının, Ukrayna güçlerinin düşman teçhizatını etkisiz hale getirmede başarılı olduğunu kanıtladığını söyledi.

Sözcü Şutupun şöyle dedi: 

Ne yazık ki Rusların çok fazla teçhizatı var.

Üst düzey askeri yetkililer, Rusya'nın yedek birliklerini yığmaya devam ettiğini belirtiyor.

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı General Oleksandr Sırski, "Birliklerimiz ilerleyişimizi sürdürme amacıyla görevlerini yerine getiriyor" diyor. Komutan Sırski, aylar süren çatışmaların ardından mayısta Rus kuvvetlerinin ele geçirdiği Bahmut yakınlarında taarruz operasyonlarını yürüten birliklerle ve komutanlarla bir araya gelmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU