Tupac'ın katil zanlısı, gözaltına alınırken neden medyanın gelmediğini sordu

Vücut kamerası görüntüleri, Duane Davis'in gözaltına alınmasını ve polis arabasında otururken verdiği tepkiyi açığa çıkarıyor

90'ların rap yıldızı Tupac Shakur'u öldürme suçu isnat edilen kişinin gözaltına alınmasını gösteren vücut kamerası görüntüleri, şüphelinin polislere neden medya mensuplarıyla gelmediklerini sorduğunu ortaya çıkarıyor.

Hiphop tarihinin en etki sahibi sanatçılarından biri olduğu geniş çapta kabul edilen Shakur'un cinayetiyle bağlantılı olarak 60 yaşındaki Duane Keith "Keffe D" Davis, 29 Eylül'de ABD'nin Las Vegas şehrinde gözaltına alınmıştı.

Polis videosunda Davis, Las Vegas Metro memurları kendisini gözaltına almaya geldiğinde Las Vegas'ın yakınındaki Henderson'da bir şişe suyla yürürken görülüyor.

Bir polis memuru ismiyle seslendiğinde Davis emre hemen uyarak suyunu ve telefonunu bir aracın kaputunun üzerine bırakıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Memurların onu kelepçelemesinin ardından Davis su istiyor ve polisler onu bir polis arabasına bindirince ona su veriyor.

Arabaya konup Clark County Gözaltı Merkezi'ne doğru götürülürken Davis, ilk başta polislere bir gece önce kendisini takip edip etmediklerini sorarak sohbet etmeye başlıyor, polislerse bunu yaptıklarını reddediyor.

Daha sonra "Peki neden medyayı getirmediniz?" diye başka bir soru soran Davis görünüşe göre davanın kötü şöhretinin, gözaltına alınışını kaydetmek için medyanın hazır bulunacağı anlamına geleceğini düşünüyordu. Bir memur Davis'in sorusuna "Neden medyayı getirelim?" cevabını veriyor.

Davis de şöyle yanıtlıyor:

Hepiniz böyle yapıyorsunuz.

Vücut kamerası görüntülerinin başka bir bölümünde, bir memur şüpheliye neden gözaltına alındığını bilip bilmediğini soruyor.

Davis ise "Las Vegas tarihinin en büyük davası!" diye açıklıyor.

7 Eylül 1996!

 

Duane Keith Davis
Duane Davis ilk duruşması için 4 Ekim'de mahkemeye çıktı (AP)


Bir araçtan açılan ateş sonucu öldürülmesinden bu yana Tupac Shakur'un ölümü gizemini korurken, yıllar boyunca birçok spekülasyon ve komplo teorisi ortaya atıldı.

Öte yandan uzun süredir potansiyel bir şüpheli olan Davis, 2019 tarihli anı kitabı Compton Street Legend için verdiği bir röportajda cinayetle bir şekilde ilgisi olduğunu bile kabul etmişti.

Teğmen Jason Johansson tutuklamanın ardından düzenlediği basın toplantısında, Tupac Shakur'un ciğerlerinin 4 kurşun yarasıyla delinmesine yol açan silahlı saldırıda Davis'in tetiği çekmekle suçlanmadığını ancak "elebaşı" olarak görüldüğünü söyledi.

Dedektifler Davis'in yeğeni Orlando "Baby Lane" Anderson'ın, o akşamın önceki saatlerinde MGM Grand'in otel-kumarhanesinde Shakur ve beraberindekilerle yaptığı kavgaya misilleme amacıyla gerçekleştirilme ihtimali olan silahlı saldırıyı, Davis'in planladığını iddia ediyor.
 

Tupac Shakur
7 Eylül 1996'da vurulan Tupac Shakur 6 gün sonra hayatını kaybetmişti (AP)


Davis'in tutuklanmasından önce polis, temmuzda şüphelinin evini aramış ve arama emrinde belirtiğildi üzere Apple ürünleri, dizüstü bilgisayarlar ve diğer elektronik depolama cihazları ele geçirilmişti.

Rapçinin cinayetine üç kişinin daha karıştığı iddia edilse de bu kişilerin hepsi öldü.

Davis, suçlamalara cevap vermek üzere 19 Ekim'de yeniden mahkemeye çıkacak. Mahkeme kayıtlarına göre henüz bir savunma yapılmadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news/world/americas/crime

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU