Suudi Arabistan, 2034 Dünya Kupası'na doğru ilerliyor

Riyad yönetiminin Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma planına yönelik duyurusu spor sahnesinde, özellikle de futbolda önemli bir oyuncu haline gelen Suudi Arabistan ve uluslararası spor camiası için garipsenecek bir durum olarak karşılanmadı

Al-Jawhara Stadyumu, Dünya Kulüpler Kupası maçlarına ev sahipliği yapacak. (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan, 2017 yılından itibaren spora farklı bir bakış açısı getirerek sporu bir endüstri, yatırım, ekonomi ve kültür olarak ele almaya başladı. Spor sektörü, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman’dan aldığı büyük destek sayesinde güçlü hale geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ülkede ilk kez katılım sağlanan birçok etkinliğe ev sahipliği yaparken, Suudi halkının hayallerini gerçeğe dönüştürdü. İçinde bulunduğumuz dönem, spor sektörünün tanık olduğu, sınırsız desteklerle dolu altın bir çağ haline geldi.

Birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapan Suudi Arabistan, dünya çapında sporcuların da önemli bir durağı haline geldi. Formula 1 ve Formula E şampiyonalarına, Extreme E elektrikli otomobil yarışına, Dakar Rallisi ve Cross-Country Çöl Ralli Dünya Kupası’nın yanı sıra farklı şehirlerde düzenlenen yerel rallilere de ev sahipliği yaptı.

Suudi Arabistan, 2026 Kadınlar Asya Kupası’nın yanı sıra diğer büyük futbol etkinliklerine ev sahipliği yapma konusundaki yoğun çalışmalarını sürdürüyor. İtalya Süper Kupası, Maradona Kupası ve İspanya Süper Kupası gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yapmış durumda.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Suudi Arabistan, 2034 Asya Oyunları'na ve 2027 Asya Kupası'na da ev sahipliği yapma yolunda çalışmalara ve altyapıyı geliştirmeye devam ediyor. Ayrıca bölgedeki ilk ve niteliksel adım olan NEOM’daki 2029 Asya Kış Oyunları'na da hazırlanıyor.

Suudi Arabistan şu an tarihinde ilk kez katılacakları bir etkinlikle, önümüzdeki Aralık ayında Cidde'de Dünya Kulüpler Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan, bu sezonun başında düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası ve Arap Kulüpler Şampiyonası’nın (Kral Selman Kupası) yanı sıra, bu yıl içerisinde önümüzdeki dönemde başlaması beklenen Dünya Dövüş Sanatları Şampiyonası gibi çeşitli spor dallarıyla ilgili de birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan bu yaz, Suudi Arabistan Pro Ligi'ni dünyanın en iyi 10 ligi arasına sokmayı hedefleyen büyük bir proje kapsamında ülkeye oyuncu çekmeyi amaçlayan büyük bir plana imza attı.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU