Rusya: Ukrayna'nın Kırım'a asker çıkarma girişimi başarısız oldu

Sınırlarına yakın onlarca İHA’nın püskürtüldüğünü duyurdu

Dün Kiev belediyesinin girişi önünde savaşta ölen binden fazla sakinin fotoğraflarının yer aldığı listede yer alan kocasının fotoğrafına bakan Ukraynalı bir kadın / Fotoğraf: AP

Moskova, birliklerinin 2014 yılında ilhak ettiği Kırım Yarımadası’na Ukrayna tarafından yapılan askeri çıkarma girişimini engellediğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı askerlerin ‘askeri sürat teknesi ve üç jetski’ ile Kırım’ın kuzeybatısındaki Tarkhankut Burnu’na doğru ilerlediğini açıkladı.

Moskova daha önce Kırım’a deniz yoluyla saldırı düzenlemeye yönelik çok sayıda girişimin engellendiğini duyurmuştu. 10 Eylül’de Rusya Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetlerinin Karadeniz’in batı kesiminde Ukraynalı askerleri taşıyan üç botu imha ettiğini açıkladı. Aynı ayın 22’sinde Ukrayna, Karadeniz Filosu’nun Sivastopol kentindeki karargâhının füze saldırılarıyla hedef alındığını duyurmuştu.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, hava savunmasının Rusya’nın batısındaki Kursk, Bryansk ve Belgorod bölgeleri üzerinde 31 Ukrayna insansız hava aracını (İHA) imha ettiğini duyurdu. Rusya’nın Ukrayna sınırındaki bölgelerine son aylarda düzenlenen en büyük saldırılardan biri olan gece yapılan İHA saldırısında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Moskova’ya yönelik İHA saldırıları, Rusya’nın başkentini yaz boyunca defalarca hedef alınması ve bunun şehrin havalimanlarında faaliyetlerin durdurmasına neden olmasının ardından son birkaç haftada büyük ölçüde durmuş gibi görünüyor.

Rusya’nın Bryansk Bölgesi Valisi Alexander Bogomaz daha önce yaptığı bir açıklamada Ukrayna’ya ait bir İHA’nın Rus hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü bildirmişti.  Ayrıca Kiev’in, Rusya’nın dört bölgesinde misket bombası kullandığını, bunun da evlerin ve binaların ‘kısmen tahrip olmasına’ yol açtığını açıklamıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU