Trump, Forbes'un en zenginler listesinden üç yılda ikinci kez çıkarıldı

Eski ABD Başkanı'nın net değeri, büyük ölçüde sosyal medya platformu yüzünden 600 milyon dolardan fazla düştü

(AFP)

Donald Trump, Forbes'un en zengin 400 Amerikalı listesinden üç yılda ikinci kez çıkarıldı.

Dergi salı günü, eski ABD Başkanı'nın net değerinin tahmini 2,6 milyar dolar olduğunu ve Trump'ın listenin son sırasından 300 milyon dolar geride kaldığını açıkladı.

Forbes, onlarca yıldır listeye "kafayı takan" Trump'ın "listede daha üst sıralara sıçramak için gazetecilere usanmadan yalan söylediğini" belirtti.

Bir yıl öncesine kıyasla Trump'ın net değeri 600 milyon dolardan fazla düştü. Dergi, Trump'ın net değerindeki en büyük düşüşün sosyal medya platformu Truth Social'dan kaynaklandığını ifade ediyor.

Trump çok sayıda Amerikalının platformu kullanmak için üye olacağına inanmış olabilir fakat bu gerçekleşmedi. Yaklaşık 6,5 milyon kullanıcı, yani X'in kullanıcı tabanının yaklaşık yüzde 1'i platforma kaydoldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın platformdaki yüzde 90 hissesinin değeri yaklaşık 730 milyon dolardan 100 milyon doların altına düştü.

Forbes, Trump'ın ofis binalarının da başarı göstermediğini belirtiyor. Binaların değeri yaklaşık 170 milyon dolar düştü. Düşüşün büyük bir kısmı San Francisco'daki yaklaşık 167 bin metrekarelik devasa 555 California Street'ten kaynaklanıyor. Halka açık Vornado Realty Trust'ın hisselerinin yanı sıra Trump'ın binada yüzde 30 hissesi var.

Doluluk oranı ve kiralar artarken, değerinin düşmesine neden olan şey binanın geleceği. İki ay önce paylaşılan belgeler, binanın kirasının yarısından fazlasının 2026'nın sonunda süresi dolacak kira sözleşmelerinden geldiğini ortaya koyuyor.

Binanın yer aldığı şehir bölgesi de bir başka sorun. Caddenin hemen karşısındaki bir bina kısa süre önce, 2005'teki değerinin yarısının altında bir fiyata satıldı. Trump'ın binadaki hisslerinin değeri yaklaşık 100 milyon dolar azaldı.

Trump'ın New York'taki 1290 Avenue of the Americas'ta yer alan ve yine Vornado'nun yönettiği bir binada yüzde 30 hissesi var. Binanın tahmini değeri yaklaşık 60 milyon dolar düştü.

Trump'ın San Francisco'daki binası gibi bu bina da neredeyse yüzde 100 doluluk oranına sahip olsa da uzun süredir en büyük kiracı konumundaki Equitable Holdings gelecek yıl taşınıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU