El Chapo'nun oğulları fentanil üretim ve satışını yasakladı

Yol kenarlarına pankartlar asıldı

El Chapo'nun oğlu Ovidio Guzman'ın gözaltına alınmasının ardından Sinolao'da geniş çaplı şiddet eylemleri yaşanmıştı (Reuters)

Sinaloa kartelinin en güçlü kollarından birini yöneten uyuşturucu baronu Joaquin "El Chapo" Guzman'ın oğulları Sinaloa'da fentanil üretimi ve satışını yasakladı.

Meksika'nın Sinaloa eyaletinin kuzeyindeki yol kenarlarına ve köprü altlarına asılan yazılarda, "Sinaloa'da fentanil olarak bilinen maddenin satışı, üretimi, taşıması ve herhangi bir iş modeline dahil edilmesi katı bir şekilde yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Ancak uzmanlar, kendilerine "Los Chapitos" adını veren kardeşlerin yüksek kâr getiren fentanil ticaretinden vazgeçeceği konusunda şüpheli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce Meksika'da çalışan eski narkotik ajanı Leo Silva, konuyla ilgili açıklamasında asılan yazılarla birlikte Los Chapitos'un fentanil üretimi konusunda suçu diğer uyuşturucu üreticilerine atmak istiyor olabileceğini söyledi.

Silva, "Kardeşlerden birinin ABD'ye iade edildiğini düşünürsek, bu üzerlerindeki baskıyı azaltmak için bir taktik. Üretimi durduracaklarını sanmıyorum. Geri çevirmek veya sırt dönmek için fazla para var" ifadelerini kullandı.

Temmuzda Sinaloa merkezli Riodoce gazetesinde çıkan haberde Los Chapitos'un eyaletin başkenti Culiacan'daki diğer üreticilerden fentanil üretimini durdurmalarını istediği iddia edilmişti. Bundan kısa bir süre sonra, işkence görmüş ve üzerlerine fentanil hapları atılmış bazı kişilerin cansız bedenleri bulunmuştu.

Los Chapitos'un Sinaloa çapında bir üretim yasağını uygulama gücü olup olmadığıysa net değil. Zira eyalet topraklarının önemli bir kısmı El Chapo'nun eski ortağı Ismael "El Mayo" Zambada tarafından yönetiliyor.

Sinalao'da bir uyuşturucu imparatorluğu kuran El Chapo Guzman, 2017'de ABD'ye iade edilmişti. Oğullarının en küçüğü Ovidio Guzman da geçen ay benzer bir şekilde ABD'ye teslim edilmişti.

Amerikan yönetiminin ülkedeki fentanil kriziyle baş edebilmek için uyuşturucu çeteleri üzerindeki baskıyı artırma yoluna gittiği biliniyor.


Independent Türkçe, Reuters, Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU