Libya'nın güneyinde sel tehlikesi uyarısı

Libya Meteoroloji Merkezi Medya Direktörü Muhyiddin Ali, ülkenin güneybatısında hakim olacak gök gürültülü sağanak yağış miktarının artmasıyla tehlike derecesinin turuncuya (orta derece) yükseltildiğini belirterek dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı

Libya'nın Derne kentinde 18 Eylül 2023'te meydana gelen fırtına ve sel felaketinin ardında büyük bir yıkım bıraktı / Fotoğraf: Reuters

Libya İçişleri Bakanı İmad Trabelsi, ülkenin güneybatısındaki Gat bölgesinde şiddetli yağışların tehdit edebileceği vadi yolundaki tüm evlerin boşaltılması talimatı yayınladı.

Facebook’dan yapılan açıklamada, Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Yerel Yönetimler Bakanı Bedreddin et-Tumi’nin yağış ve vadi akıntılarından kaynaklanabilecek zararların önlenmesi için kamu hizmetlerine, su ve sanitasyon şirketlerine ve Ulusal Güvenlik Otoritesine Gat şehrine taşınmaları ve gerekli tedbirleri almaları talimatını verdiği aktarıldı.

Şarku’l Avsat’In edindiği bilgilere göre Libya Meteoroloji Merkezi Medya Direktörü Muhyiddin Ali, ülkenin güneybatısında hakim olacak gök gürültülü sağanak yağış miktarının artmasıyla tehlike derecesinin turuncuya (orta derece) yükseltildiğini belirterek dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

Yerel medyada, ülkenin güneyindeki Ubari Güvenlik Müdürlüğü'nün vadilerdeki ve çöküntülerin yakınındaki vatandaşları ‘yüksek yağmur suyu seviyeleri, vadilerin akışı ve vadileri birbirine bağlayan  Ubari ve Gat yolu nedeniyle’ uyardığı aktarıldı.

UBH Başbakanı Abdulhamid ed Dibeybei Tumi’ye yağış nedeniyle oluşabilecek tehlikeye karşı hava durumunun takip edilmesi ve Gat bölgesi ve çevresindeki belediyelerin başkanları ile iletişime geçmesi konusunda talimat verdi. Dibeybe ayrıca bakana iletişim kesintilerini önlemek için gerekli önlemlerin alınmasını, Gat bölgesi ve komşu bölgelerde elektrik kesintisinin yaşanmaması için elektrik şirketiyle iletişim kurulmasını istedi.

Binlerce kişinin hayatına mal olan, geniş çapta yıkım ve altyapıda ciddi hasara yol açan Daniel Kasırgası nedeniyle doğu Libya bölgeleri sağanak yağışlara maruz kaldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU