Suudi yenilikleri

New York semalarını dolduran bu yoğun Suudi varlık gösterisi, Kral Abdülaziz'in 93 yıl önce sevgili krallığımızın dört bir yanını birleştirmesinden bu yana uluslararası siyasi sahnede yükselen Suudi varlığının tezahürüydü

Fotoğraf: SPA

New York'taki Metropolitan House'ta Suudi müzik grubunun şaheserlerini sergilediği bir performansına şahit olma zevkini yaşadım.

Salon, katılımcılarla doluydu ve grup, Suudi müziğine ait parçaları başarılı bir şekilde sundu.

Gösteriyi düzenleyenler, en meşhur Amerikan caz gruplarından birini de gösteriye dahil etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bu grup, caz müziği performansına katılmakla kalmadı ve kendi performansı bittikten sonra Suudi gruba katılarak Suudi müziğine ait diğer parçaları da çaldı.

Gösteri, çok keyifliydi. Bazı Amerikan katılımcılardan, Suudi müziğini dinlemek ve izlemekten duydukları sevinci ve övgüyü duydum.

Katılımcılar arasında Prens Bedr el-Ferhan ve Kültür Bakanlığı'ndaki çalışma arkadaşları ile Prenses Rima binti Bender ve Washington'da bulunan Suudi Büyükelçiliği'ndeki çalışma arkadaşları da vardı.

Allah'a şahitlik ederim ki Prens Bedr, gösterinin düzenlenmesi konusunda başarılı bir iş çıkardı.

O gece Krallığı temsil eden herkesin, daha önce yapılmayanı yapma konusunda onu takip ettiğini hissettim.  

Suudi yeniliği, Suudi müzik grubunun şaheserlerinin sergilenmesi bittikten sonra da bitmedi ve Prens Muhammed bin Selman'ın televizyon kanalı Fox News ile yaptığı görüşmesinde sunduğu yeniliklerle taçlandı.

Amerikalı sunucunun yüzünde, kendisine ne sorulsa akıcı ve doyurucu bir şekilde cevaplamaktan çekinmeyen bu ilham verici gencin şahsiyetine duyduğu hayranlık okunuyordu.

Görüşme sona erdikten sonra da bunu dile getirdi; daha önce görüştüğü herhangi bir liderde buna şahit olmamıştı.

Ertesi günün akşamı da Prens Faysal el-Ferhan'ın, ulusal gün kutlamasına katılmasının zevkini yaşadım.
 


Kutlamada Arap heyetlerinin başkanlarından oluşan bir grup ve diğer ülkelerden başka kişiler de bulunuyordu.

Prens Faysal, o sabah Arap Birliği ve Avrupa Birliği'nin katılımıyla Arap Barış Girişimi'ni canlandırma toplantısına başkanlık etmişti.

New York semalarını dolduran bu yoğun Suudi varlık gösterisi, Kral Abdülaziz'in (Allah rahmet eylesin) 93 yıl önce sevgili krallığımızın dört bir yanını birleştirmesinden bu yana uluslararası siyasi sahnede yükselen Suudi varlığının tezahürüydü.

İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kralımız Selman bin Abdülaziz'in (Allah onu korusun) liderliğindeki bu yaratıcılıktan dolayı Allah'a şükrediyorum.

Prens Muhammed bin Selman için dua ediyorum, Allah onu korusun ve daha fazla lütuf ve yaratıcılık nasip etsin.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU