Suudi Arabistan’ın Milli Günü: Asalet ve eşsiz tarih

Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman döneminde geleceğin devleti inşa edilirken, ülke yıllar içinde hedeflerine ulaşma yolunda önemli adımlar attı

Suudiler dün Milli Gün kutlamaları kapsamında hava gösterisi düzenledi / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Milli Günü’nde ülke tarihinin pencerelerinden biri daha açılıyor. 93. Milli Gün ‘modernleşme’ ve ‘2030 Vizyonu’ aşamasında üçüncü Suudi devletinin tarihindeki bir asırdan daha eski anıları ve önemli dönüm noktalarını sergiliyor. Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman döneminde geleceğin devleti inşa edilirken, ülke yıllar içinde hedeflerine ulaşma yolunda önemli adımlar attı.

Mevcut sahnedeki zorlukların büyüklüğüne rağmen Suudi Arabistan, politikasını denge ve mükemmellik ile şekillendirmiş, olaylar karşısında kararlılık ve aynı zamanda adaleti sağlama, adaleti tesis etme ve bunun için çeşitli projeleri onaylama konusunda kararlı eylemlerde bulunmuştur.

Kral Selman kurucu lider Abdulaziz’in bilgeliğine sahip, başarılı, tecrübeli ve cesur bir lider olup olayları heyecandan, duygulardan, hesapsız maceralardan uzak ve gerçek bir şekilde doğru okuyarak kurucu babasının yaklaşımını sürdürdü. Kral Selman, kurucu liderin yolundan giderek aynı yöntemi sürdürdü. Kral Selman, “Bugün Arap ve İslam toplumlarımızın birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var. Allah'ın şereflendirdiği bu memleketi, mesajının başlangıç ​​noktası ve Müslümanlar için bir istikamet noktası olarak seçerek devam edeceğiz. Yolculuğumuz safları birleştirmek, sözü birleştirmek, milletimizin meselelerini savunan her şeyi kucaklamak. Rabbimizin bizim için seçtiği, barış, merhamet ve hak İslam dinimizin öğretileriyle yönlendiriliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU