Bavyera Prensi, Oktoberfest'i eleştirdi: "Karnavala çevirdiniz"

"Kültürümüz yağmalanıyor"

Bu yıl 188'incisi düzenlenen Oktoberfest, Münih'te 16 Eylül'de başladı (Reuters)

Bavyera Prensi Luitpold Rupprecht Heinrich, Almanya'da düzenlenen Oktoberfest'in ruhunu kaybettiğini söyledi. 

Heinrich, Bavyera eyaletinin Münih şehrinde, eylül sonu ya da ekim başı düzenlenen ve iki hafta süren Oktoberfest'in artık eski havasında olmadığını savundu.

Bavyera Prensi, eyaletteki Antenne Bayern radyosuna dün verdiği röportajda, "Plastikten yapılmış Çin malı kostümleri, dar dirndl'li bu fason kıyafetleri gördüğümde, her şeyin bir karnavala dönüştüğünü anladım" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dirndl, özellikle Bavyeralı kadınların giydiği üstü dar altı geniş olan geleneksel elbise. Bu kıyafet, Oktoberfest'in de sembollerinden biri.

Oktoberfest, 72 yaşındaki Heinrich'in atası olan Bavyera Kralı I. Ludwig'in 12 Ekim 1810'da Sakson-Hildburghausen-Altenburg Prensesi Therese'yle evlenmesinin ardından yapılan şenliklerle başlamıştı. 

Bavyera Prensi, ucuz kıyafetlerin bu tarihi festivale hakaret niteliğinde olduğunu savunarak, şunları söyledi: 

Bugün hepimiz kültürün yağmalandığından söz ediyoruz. Biz Bavyeralıların başına gelen de işte tam olarak bu! Eğer tüm mesele sarhoş olmak için kostüm giymekten ibaretse, o zaman kültürden ve gelenekten çok fazla şey kaybedersiniz.

Heinrich'in yer aldığı Wittelsbach Hanedanı, 1805'te kurulan ve 1918'de dağılan Bavyera Krallığı'na hükmetmişti. Hanedan, ayrıca Bavyera'daki 150 yıllık König Ludwig Schlossbrauerei Kaltenberg bira fabrikasının da sahibi. Prens Heinrich de firmanın CEO'su konumunda.


Independent Türkçe, New York Post, Thaiger

DAHA FAZLA HABER OKU