Bahçeli: İsteğim Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzmesinler

Bahçeli, İYİ Parti'ye daha önce yaptığı "komşuluk" çağrısı ile ile ilgili, "Mahallede komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

MYK toplantısında kurultay ve seçim takvimini ele aldıklarını belirten Bahçeli "17 Mart'ta 14. Olağan Kurultayımızı yapacağız" dedi.

CHP'ye eleştiri

Konuşmasında CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli,  "CHP'nin 100 yıl önceki CHP'yele en ufak benzerliği kalmamıştır. Bölücüler baş tacı yapılmıştır. CHP demek kutuplaşma demektir. Şimdi birbirlerine düşmüş durumdalar. Allah bu ülkeyi zillet ittifakından korumuştur. Yine birbirlerinin kapılarına yüz sürmeleri bir siyaset gerçekliğidir. Milletimiz önce 14 Mayıs'ta sonra 28 Mayıs'ta zillete evet dememiştir. Cani gönülden inanıyorum ki 31 Mart 2024 tarihinde de kabul etmeyecektir" dedi.

Bahçeli eleştirilerine şöyle devam etti:

Unutulmamalıdır ki bir kere zillete düşen kurtulamaz. Kılıçdaroğlu'nun Gazi Meclisi karalaması, terörle iş birliği yapması işin özünde bir zillettir. Türkiye Cumhuriyeti muhteşem mücadeleyle kurulmuştur. Elde yok avuç da yoktu. Askerlerimizin ayağına giyeceği doğru düzgün ayakkabısı yoktu...  Bizim verilecek bir karış toprağımız yoktur. 16 Eylül 2023 tarihinde tespit edilen terör hedefleri isabetle etkisiz edilmiştir. 

Sezgin Tanrıkulu'na tepki

TSK'ya yönelik sözlerinden dolayı CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösteren Bahçeli, "TSK'ya saldıran bu alçak milletvekilinin ağzı düşman ağzıdır. PKK’ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maaş verilmesi günahtır, haramdır. Vatansız ve bayraksızların TBMM'de yeri yoktur. Bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmelidir, mahkeme yolu açılmalıdır. HDP'yle ilgili kapatma davası hala sürüncemededir. Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor? Eksik bırakılan ne vardır da AYM bu hukuki süreci ağırdan almaktadır? Biz adalet istiyoruz. Üstelik hemen istiyoruz. AYM'nin görevini derhal yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ermenistan ateşle oynamaktan vazgeçmeli"

"ABD'nin Ermenistan ile ortak tatbikatı bölge huzuruna kastetmektir" diyen Bahçeli, "Karabağ Türk'ün yurdudur. Ermenistan aklını başına almalı, ateşle oymaktan vazgeçmelidir. Her provokasyonun ağır sonuçları olacaktır. Karabağ karanlığa çekilemeyecektir. Soydaşlarımız yalnız değildir" diye konuştu.

"Bizim için AB bitmiştir"

Konuşmasında AP raporuna da tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:

Brüksel oradaysa Ankara buradadır. Katılım sürecine artık kim katılıyorsa katılsın, hepsi onun olsun. Türkiye'ye 3. sınıf ülke muamelesi yapılması milli gururumuzu defalarca incitmiştir. Türkiye bir yol ayrımına, bir karar vermenin eşiğine gelmiştir. Gerçekten Türkiye vaktidir, vakit Brüksel macerasına son verme vaktidir. AB madem bizi istemiyor, bizim için AB bitmiştir. AB ile doğmadık. AB olmasa da yolda kalmayız. 60 yıl kaybettik bir 60 yıl daha kaybedemeyiz. NATO'ya da mahkum değiliz. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır.

Basın mensuplarının soruları

Bahçeli konuşması sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da terörle mücadele operasyonu başlatmasına Avrupa Birliği'nin tepki göstermesi ile ilgili soruya, "Azerbaycan ne yapmak istiyorsa yapmıştır. AB'ye söz düşmez. AB önce kendisine baksın" yanıtını verdi.

Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerle stratejilerinin ne olacağı ile ilgili de soruya yanıt veren Bahçeli, "Cumhur İttifakı'yla biriz beraberiz ve yarın da beraber olacağız. 7 Ekim 2023 tarihinde AK Parti'nin kongresinden sonra belediye seçimleri üzerinde çalışmaları hızlandıracaklardır. 2 arkadaşımızı görevlendirdik" dedi.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel ile ilgili soruya ise Bahçeli, "İsteğim Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzmesinler" cevabını verdi.

Bahçeli, İYİ Parti'ye daha önce yaptığı "komşuluk" çağrısı ile ile ilgili de, "Mahallede komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU