Suudi Arabistan Veliaht Prensi, 2019 yılından bu yana ilk kez ABD kanalı Fox News'de

Fox News, röportajı 20 Eylül'de, ABD saatiyle akşam 18.00'da yayımlanacak

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakan Muhammed bin Selman Hindistan'daki G20 Zirvesi'ne katıldı / Fotoğraf: SPA

Fox News, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakan Muhammed bin Selman'ın 2019'dan bu yana bir ABD haber ağıyla yapılan ilk özel röportajı yayımlamaya hazır olduğunu duyurdu.

Fox News açıklamasında, röportajın 20 Eylül'de, ABD saatiyle akşam 18:00'da yayınlanacağını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile yapılan röportaj, 19 ve 20 Eylül tarihlerinde Suudi Arabistan hakkında hazırlanan ve 2016 yılında hayata geçirilen Suudi Arabistan'ın Vizyon 2030'unun toplumsal ve ekonomik yapısındaki köklü değişimlerin yanı sıra, Ekonomi, Enerji ve Spor Bakanları liderliğindeki ülkenin üst düzey yetkilileriyle yapılan söyleşileri içeren özel ve uzun bir haberin parçası niteliğinde.

Röportajda Suudi Arabistan'ın gelecek vizyonu ile ABD Başkanı Joe Biden döneminde sarsılan ve geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin ardından yeniden dengeye giren ABD ile ilişkileri ele alınacak.

Bu, Veliaht Prens Selman'ın 2019 yılında CBS kanalında yayınlanan '60 Dakika' programından bu yana bir ABD televizyon kanalına verdiği ilk röportaj olacak.

ABD menşeli The Atlantic dergisi de 2022'de Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile Başkan Biden'la ilişkilerin yanı sıra ülkenin vizyonu, bölgesel rekabeti ve aşırıcılıkla mücadeleye değinen uzun bir söyleşi gerçekleştirdi.


Suudi Arabistan'da Fox

Veliaht Prensi ile önceden kaydedilen röportaj, Fox News'in baş siyasi spikeri Bret Baier tarafından gerçekleştirildi.

Baier, Suudi Arabistan'daki programına 'harika bir haftanın' beklediği yorumunu yaptı.

Baier'in Veliaht Prens ile röportajı, 13 milyon seyirci ile yılın en çok izlenen televizyon etkinliği haline gelen Wisconsin'deki Cumhuriyetçi başkan adaylarının tartışmasını yönetmesinden haftalar sonra geldi.

Baier'in 'Özel Rapor' programı bu yıl şimdiye dek 2,1 milyon izlenme sayısına ulaşarak ABD'de en çok izlenen beş televizyon programı arasına girdi. 
 


ABD'li yayıncı, Fox News'te geçirdiği 27 yıl boyunca aralarında Donald Trump, Barack Obama, Hillary Clinton ve Volodimir Zelenski'nin de bulunduğu liderler ve politikacılarla birçok röportaj gerçekleştirdi.

Baier, 2024'teki mevcut seçim döngüsünde Demokrat Parti'de Joe Biden ile yarışan aday Robert F. Kennedy Jr. ile yaptığı röportajla dikkat çekti.

Baier ayrıca Florida Valisi Ron DeSantis, eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley, iş insanı Vivek Ramaswamy, Senatör Tim Scott, eski New Jersey Valisi Chris Christie ve eski Arkansas Valisi Asa Hutchinson gibi önde gelen Cumhuriyetçi adaylarla röportaj yaptı.

Fox New, ABD'de yaklaık 80 milyon ee ukaşan ve son 20 yılda en çok izlenen televizyon kanalı oldu.

Nelson Media Research'e göre,  Fox News  haberlerini izleyen izleyici kitlesinin neredeyse yüzde 50'si bu ağa ilgi gösteriyor.

Bu da ağın yalnızca Cumhuriyetçi ve Demokratlarla sınırlı olmayan bağımsızları da kapsayan çeşitli siyasi izleyici kitlesini çektiğini gösteriyor.

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU