Ekrem İmamoğlu: İttifak gerekli, müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum

"En güçlü şekliyle Sayın Akşener, İYİ Parti, İYİ Parti yöneticileriyle müzakerenin, diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var. Zaman gösterecek"

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler Kocasinan Spor Tesisi ve Zemin Altı Otoparkı Tanıtım Programı'na katıldı.

Program sonrası İmamoğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu'nun "81 ilde kendi adayımızı çıkartacağız" şeklindeki açıklaması hatırlatılan İmamoğlu, "Siz dün yaptığınız açıklamada, 'Sayın (Meral) Akşener'in aslında kapıları kapatmadığını düşünüyorum.' demiştiniz. İYİ Partiden gelen bu açıklamadan sonra sizin düşünceleriniz neler? sorusuna, halen aynı düşüncede olduğu yanıtını verdi.

İmamoğlu, "Sayın Akşener'in daha önceki ifadelerini de özenle dinlediğimi, takip ettiğimi söyledim. Dünkü açıklamaları da farklı yorumları da dinledim. Takip ediyorum. Ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Müzakerenin çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini düşünüyorum"

Bunu zamanla göreceklerini söyleyen İmamoğlu, en önemli unsurun toplumsal ittifak olduğunu ve özellikle muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca kavuşabileceğini bilen biri olduğunu aktardı.

İmamoğlu, bunu özenli bir şekilde İstanbul'da yaşadıklarını ve yaşattıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

Başta Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ittifakının yanı sıra güçlü bir 'İstanbul İttifakı'nın tesisiyle, bambaşka bir demokrasi mücadelesi verildi ve kazanıldı. Yine büyük bir demokrasi mücadelesinin verilmesi ve kazanılması hususunda diyalog çerçevesini en yüksek seviyede tutan, toplumsal katmanlarını en iyi şekilde analiz eden ve bu görüşmeleri titiz bir biçimde, İstanbul ve Türkiye için en doğru demokrasi yolculuğunu tarifleme adına yapmaya hazır, gayretli bir ekibiz.

Sürece böyle baktıklarını ve bunu da başaracaklarını düşündüklerini dile getiren Ekrem İmamoğlu, "Bu anlamda yine en güçlü şekliyle Sayın Akşener, İYİ Parti, İYİ Parti yöneticileriyle müzakerenin, diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var. Zaman gösterecek" değerlendirmesinde bulundu

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU