Ünlü biyografi yazarı: Elon Musk, Starlink'in kontrolünü Pentagon'a devretti

"Neden bu savaşın içindeyim?"

İlk Starlink uyduları Mayıs 2019'da fırlatılmıştı (Reuters)

ABD'li milyarder Elon Musk'ın biyografisini yazan Walter Isaacson, Washington Post gazetesine verdiği röportajda Musk'ın Ukrayna'daki Starlink ekipmanının kullanımını Pentagon'a devrettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Isaacson, ABD'li milyarderin bir nükleer savaşa yol açabilecek olaylardan uzak durmak adına böyle bir karar verdiğini belirtti.

Elon Musk savaşın ilk dönemlerinde Ukrayna'nın Starlink uydularına tam erişimine izin vermiş ancak daha sonra konuyla ilgili duyduğu endişelerden dolayı Kırım gibi hassas bölgelerde bazı kullanım kısıtlamalarına gitmişti.

Isaacson konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Tüm bunlar yaşanırken onunla konuştum. Ve bir gece bana, 'Neden bu savaşın içindeyim? Starlink'i insanlar rahatlasın, Netflix'ten film izlesin ve oyun oynasın diye yarattım. Nükleer savaşa yol açabilecek bir şeyler yaratmak istemedim' dedi.

ABD'li yazar Musk'ın bundan sonra bazı Starlink ekipmanlarını satmaya ve tüm kontrolünü ABD ordusuna devretmeye karar verdiğini ve coğrafi sınırlamalar üzerinde bir kontrolü kalmadığını söyledi.

Musk'ın Starlink'in askeri versiyonu olan Starshield isimli bir projesi daha olduğunu hatırlatan Isaacson, bu projenin de orduya devredildiğini söyledi.

Elon Musk, Kırım'da Rusya'nın Karadeniz filosuna yönelik saldırı planlayan Ukrayna güçlerinin Starlink bağlantısını kullanmasına izin vermemişti. Olay, ABD'li milyarderin geçen hafta yayımlanan biyografisiyle birlikte ortaya çıkmıştı.


Independent Türkçe, RT, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU