McDonald's diplomasisi geri döndü: ABD ve Ukraynalı bakanlardan Kiev'de patatesli fotoğraf

"Bu ülkede McDonald's bulunmasının bir mesaj olduğunu düşünüyorum"

ABD yönetimi, Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık ek yardım paketi taahhütünde bulundu (Reuters)

Soğuk Savaş döneminde ABD'yle Sovyetler Birliği arasındaki rekabetin sembollerinden biri olan, SSCB'nin dağılmasının ardından da Moskova'da açılan şubesiyle gündem yaratan fast-food zinciri McDonald's Ukrayna savaşında da "mesaj" değerini korumaya devam ediyor.

Son olarak ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Kiev'e düzenlediği ziyarette Ukraynalı mevkidaşı Dimitro Kuleba'yla birlikte ünlü fast-food zincirinde yemek yerken poz verdi.

Blinken'ın Ukrayna lideri Volodimir Zelenski'yle görüşmesinin ardından McDonald's'a giden iki bakanın çekilen fotoğraflarında patates kızartması ve vişneli turta yedikleri görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yemek yerken basın mensuplarıyla konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, savaşın başlamasının ardından ülkeden çekilen McDonald's'ın Kiev'e geri dönmesi için Blinken'la telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Kuleba, "Bakan beni anladığını ve konuyu değerlendireceğini söyledi. Birkaç gün sonra da ABD Büyükelçiliği'nden konuyla ilgili bir telefon aldık" diye konuştu.

Ukraynalı bakan, "Bu ülkede McDonald's bulunmasının bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Bir güven mesajı. McDonald's'ın geri dönüşü o telefon konuşmasıyla başlamıştı. Bu yüzden bu akşam buradayız" ifadelerini kullandı.

McDonald's'ın Ukrayna'ya geri dönmeye hevesli olduğunu belirten Blinken ise, önceki görüşmelerinde Kuleba'yla McDonald's'a uğramak için sözleştiklerini belirtti.

Dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden biri olan McDonald's savaşın başlamasını takiben Mart 2022'de hem Rusya hem de Ukrayna'daki şubelerini kapatma kararı almıştı.

Rusya'daki şubelerini başka bir markaya satan ABD'li şirket, Eylül 2022'deyse Ukrayna'daki bazı şubelerini yeniden açma kararı almıştı.
 

Independent Türkçe, SCMP, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU