Nijerya, G20’ye katılmak istiyor

Nijerya Cumhurbaşkanı Tinubu, Hindistan Başbakanı Modi’nin daveti üzerine G20 zirvesine katılacak

Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Tinubu / Fotoğraf: AP

Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Tinubu’nun sözcüsü Aguri Ngilal dün yaptığı açıklamada, Nijerya’nın riskleri ve faydaları hakkındaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından G20’ye katılmayı düşündüğünü söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters haber ajansından aktardığına göre, Ngilal, Tinubu’nun Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin daveti üzerine G20 zirvesine katılmak üzere bugün Hindistan’a gideceğini sözlerine ekledi.

Ngilal yaptığı açıklamada, “Nijerya’nın G2O’ye üyeliği arzu edilir olsa da hükümet bu üyeliğin yararlarını ve risklerini tespit etmek amacıyla kapsamlı görüşmeler yapacak. Tinubu’nun zirvesine katılımı Nijerya’nın bloğa üyeliğini destekleme hedeflerinden biri” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ngilal, Tinubu’nun Nijerya’da yabancı yatırımları teşvik etmeye ve altyapı geliştirmeye yönelik küresel sermayeyi çekmek için G20 zirvesine katılacağını belirtti.

Yeni Nijerya hükümeti, rekor borç, zayıf para birimi ve çift haneli enflasyon nedeniyle zorluklarla karşılaşan ekonomisini güçlendirmeye çalışırken, istihdam yaratmak için borçlanmaya güvenmek yerine yatırımı teşvik etmeye çalışıyor.

Tinubu, Nijerya’nın son yıllarda gördüğü en büyük reformları başlattı. Bu, yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı, ancak bu reformlar, yaşam maliyeti krizinin ağırlığı altında ezilen Nijerya halkı için daha fazla sorun yarattı.

Tinubu, dışişleri, maliye ve ticaret bakanlarının da aralarında bulunduğu bakanlarla birlikte zirveye katılacak.

Güney Afrika, dünyanın en önemli sanayileşmiş ülkelerini içeren G20’ye üye olan tek Afrika ülkesi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU