Kocasını aldatıp tecavüz ihbarında bulunan kadına ceza verildi

30 yaşındaki Renee Skoglund, 8 yıl boyunca şartlı tahliyeye tabi olacak ve sahte ihbarıyla ilgili soruşturmanın masraflarını ödemek zorunda kalacak

Renee Skoglund (Hillsborough County Şerif Bürosu)

Evli bir kadın, ilişki yaşadıktan sonra ücretsiz STD (Sexually Transmitted Disease/Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık) testine erişebilmek için cinsel saldırıya uğradığını iddia etti.

30 yaşındaki Renee Skoglund, Tampa savcılarıyla yaptığı ikrar anlaşması sonrası denetimli serbestlikte 2 ve şartlı tahliye koşullarında 8 yıl geçirecek. FOX13'ün haberine göre, geçen hafta yapılan karar duruşmasında savcılar Skoglund'un eşini aldatmak için Güney Dakota'dan Florida'daki Hillsborough County'ye gittiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Skoglund'un 8 Mart'ta yaşadığı tek gecelik ilişkiden sonra cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanmış olabileceğinden korktuğu bildirildi. Ücretsiz test yaptırmak isteyen Skoglund, daha sonra arabasını kontrol etmek için eyaletler arası yolda kenara çektiği sırada tecavüze uğradığına dair ayrıntılı bir hikaye uydurdu.

911 operatörlerine ağlamaklı bir halde "45 dakika kadar önce tecavüze uğradım" diyen Skoglund, sözümona tecavüzcüsünün başına bir havlu sardığını, ellerini ve ayaklarını iple bağladığını ve onu aracının arka koltuğuna zorla bindirdiğini iddia etti.

Skoglund'un cep telefonunu inceleyen yetkililer, hikayede bazı tutarsızlıklar olduğunu fark etti. Yetkililer ayrıca Skoglund'un daha sonra tecavüz sırasında kullanıldığını iddia ettiği bir ipi Walmart'tan satın aldığını gösteren güvenlik kamerası kaydına da ulaştı.

Skoglund'un daha sonra tecavüz iddialarını uydurduğunu itiraf ettiği belirtildi ve 30 yaşındaki kadına polise sahte ihbarda bulunmaktan dava açıldı.
 

Renee Skoglund
30 yaşındaki Skoglund, tecavüz iddialarını uydurduğunu itiraf etti ve kendisine polise sahte ihbarda bulunmaktan dava açıldı (HCSO)

 

Savcı Jessica Couvertier, cuma günkü karar duruşmasında mahkemeye "Hillsborough County'de bir kişiyle karşılıklı rıza içinde cinsel ilişkiye girdi" dedi.

Sonra medeni durumu sebebiyle kendini suçlu hissetti ve cinsel yolla bulaşan hastalık kontrolü yaptırmak istedi.

Şartlı tahliyeye ek olarak Skoglund'un Hillsborough County Şerif Bürosu'na 17 bin 245 dolar ödemesi gerekiyor.
 

Renee Skoglund

Skoglund polise, sözümona tecavüzcüsünün ellerini ve ayaklarını bağlamak için ip kullandığını söyledi. Yetkililer daha sonra Skoglund'un ipi Walmart'tan satın aldığını gösteren bir kamera kaydına ulaştı (HCSO)


Şerif Chad Chronister, mayısta yaptığı basın açıklamasında "Bu dava gerçekten moral bozucu" demişti.

Bu tür bir travmayla karşı karşıya kalan çok fazla mağdur var. Bu kadın 911 acil durum hattımızı suiistimal etti ve dikkatleri bu tür soruşturma senaryolarında mevcut kaynaklara ihtiyaç duyan gerçek mağdurlardan başka yöne çekti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU