Doktora öğrencisi, komşusunun evine kimyasal madde sıkarken yakalandı

"Böyle bir şey yaptığına inanamıyoruz"

Li hakkındaki tüm suçlamaları reddetti (WFLA)

ABD'de kimya doktorası yapan bir öğrencinin, komşularını zehirlemek için dairelerine kapı altından madde enjekte ettiği öne sürüldü. 

Florida eyaletindeki Tampa şehrinde haziranda yaşanan olayda, Şuming Li adlı doktora öğrencisinin, komşularını zehirlemeye çalıştığı iddia edildi.

Fox News'a bağlı yerel haber kanalı WFLA'ya konuşan Umar Abdullah, Li'nin cep telefonundan kendisine gürültüden rahatsız olduğunu ve uyuyamadığını söylediği mesajlar gönderdiğini belirtti. 

Abdullah, birkaç ay süren tartışmanın ardından bir gün evde otururken, çocuğunun ve hamile eşinin gözlerinin aniden yaşarmaya başladığını söyledi. Ailecek tatildeyken evine gelen arkadaşının dairede tuhaf bir koku aldığını söylemesi üzerine telaşlandığını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Evdeki klimaya baktırdığını, tesisatçı çağırdığını ve itfaiye ekipleriyle irtibata geçtiğini anlatan Abdullah, kokunun kaynağını tespit edemediklerini söyledi. Ancak daha sonra daire kapısında küçük bir çatlak gördüğünü belirtti. 

Bunun üzerine 36 yaşındaki komşusu Li'den şüphelenerek apartmana kamera yerleştirdiğini ifade eden Abdullah, daha sonra kızının mide bulantısı yaşamasının ardından video kayıtlarını incelediğini söyledi.

27 Haziran tarihli kayıtta, Li'nin elinde bir şırıngayla merdivenden çıkıp, kapının kenarından içeri bir sıvı enjekte ettiği görülüyor.

Abdullah, "Görüntüler karşısında şoke olduk. Kapımıza gelip böyle bir şey yaptığına inanamıyoruz" dedi.
 


Bunun üzerine ailesini evden çıkarıp polisi aradığını belirten Abdullah, ekiplerin de aynı gün Li'yi karakola götürdüğünü söyledi. Polisin incelemesinde, şırıngadaki sıvıda ağrı kesici ilaçlarda kullanılan metadon ve hidrokodon kimyasallarının yer aldığı tespit edildi. 

Soruşturmada, Li'nin Güney Florida Üniversitesi'nin kimya bölümünde doktora yaptığı da belirlendi. Üniversitenin açıklamasında, öğrencinin en son bu yaz döneminde sistemde göründüğü ve henüz kaydını yenilemediği belirtildi. 

Hakkında yasaklı kimyasal madde bulundurma ve ısrarlı takipten hukuki işlem başlatılan Li, kefaletle serbest bırakıldı. Öğrencinin duruşması 5 Aralık'ta görülecek.


Independent Türkçe, New York Post, WFLA, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU