21 yaşındaki Obama: "Erkeklerle her gün aşk yapıyorum ama hayalimde"

Eski ABD Başkanı'nın "Benim zihnim büyük ölçüde androjen ve umarım bu artar" ifadesini kullandığı bildirildi

İki çocuk babası eski ABD Başkanı, 1992'den beri Michelle Obama'yla evli (Kolaj: Independent Türkçe, Fotoğraflar: AP) 

Amerika'nın önde gelen tabloid gazetelerinden New York Post, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın 1982'de o dönemki sevgilisine yazdığı mektubun sansürsüz haline ulaştığını duyurdu. 

O tarihte 21 yaşında olan Obama'nın Alex McNear'a gönderdiği Kasım 1982 tarihli mektupta şu ifadelerin kullanıldığı bildirildi:

Homoseksüellik konusunda, bunun birinin kendisini andan ayırmak için gösterdiği bir çaba olduğuna inandığımı söylemeliyim. Belki de dünyevi hayatın bitmek tükenmez saçmalığını sürdürmeye yönelik bir inkar… Yani erkeklerle her gün aşk yapıyorum ama hayalimde.

Eski ABD Başkanı 41 yıl önce yazdığı mektuba şöyle devam etmiş:

Benim zihnim büyük ölçüde androjen ve umarım bu androjenlik artarak kadınlara karşı erkekler mantığını bırakıp insanı temel alarak düşünebilmemi sağlar. Ancak bedene dönersek erkek olarak yaratıldığımı görüyor ve hayatta fiziken bu tesadüfi durumu kabullenmeyi tercih ediyorum. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post, Obama'nın Los Angeles'taki Occidental College'de okurken sevgilisi olan McNear'ın bu paragrafları yayımlamadığını ancak eski başkan hakkında Rising Star (Yükselen Yıldız) adlı bir biyografi kitabı yazan Pulitzer Ödüllü yazar David J.Garrow'un onlara ulaşmayı başardığını vurguladı. 

Haberde mektubun şu anda Emory Üniversitesi'nde tutulduğu belirtildi. Mektubu almaya ya da fotoğraf çekmeye izin verilmediği için Garrow'un bir arkadaşı oradaki ifadeleri kendi eliyle bir kenara not almış. 

Garrow, yazdığı Obama biyografisinde eski başkanın gençliğinde eşcinsel ilişkiye girmeyi düşündüğünü ve şu anki eşi Michelle'i çıktıkları ilk sene aldattığını ortaya koymuştu. 


Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU