Ermenistan: Azerbaycan’ın Laçin koridorunu kapatması barış şansını tehdit ediyor

Paşinyan, “Ermenistan, Bakü’yü tarihi barış fırsatını yok etmeye yönelik adımlar atmaktan kaçınmaya çağırıyor” dedi.

Laçin koridoru yakınlarındaki Dağlık Karabağ’a insani yardım taşıyan bir kamyon / Fotoğraf: AFP

Ermenistan yönetimi, Azerbaycan’ı yardımların Dağlık Karabağ’da Ermenilerin yaşadığı bölgelere ulaşmasını engellemeye devam etmekle suçladı ve bunun iki ülke arasındaki barış şansını ‘yok edebileceği’ konusunda uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erivan, birkaç aydır Bakü’yü, Ermenistan’ı ayrılıkçı Dağlık Karabağ’da Ermeni nüfuslu bölgelere bağlayan kısa bir dağ yolu olan Laçin koridorundaki trafiği engellemekle suçluyor.

AFP’nin haberine göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dün bir hükümet toplantısında makarna, şeker ve bebek maması taşıyan kamyonların bölgeye girmesinin engellendiğini ve Bakü’nün bu konuda herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi. Paşinyan, “Ermenistan ise barış gündemine olan bağlılığını teyit etmeye devam ediyor. Bakü’yü tarihi barış fırsatını yok etmeye yönelik adımlar atmaktan kaçınmaya çağırıyor” dedi.

Bölgenin kontrolü için iki kez savaşan Bakü ve Erivan, Avrupa Birliği, ABD ve Rusya’nın arabuluculuk çabalarına rağmen kalıcı bir barış anlaşmasına varamadı.

Ermenistan ve uluslararası yardım kuruluşları, Dağlık Karabağ’daki insani koşulların gıda, ilaç ve enerji kıtlığı nedeniyle zor ve kötüye gittiği konusunda uyarıda bulundu.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU