Eski CIA ajanı Ramirez: Uzaylılar 2027'de görülecek

Ramirez'e göre düzenlenen toplantılar ve UFO ifşacılarının ortaya çıkması kasıtlı bir anlatının parçası

Fotoğrafta 2017'de medyaya sızdırılan UFO görüntülerinden biri görülüyor (AFP)

ABD'li yetkililerin tanımlanamayan uçan cisimlerle (UFO) ilgili resmi araştırma birimleri kurduğu, NASA'nın olağanüstü toplantılar düzenlediği ve Kogre'nin tanıkları dinlediği şu günlerde uzaylılarla temas kurma fikri o kadar da gerçek dışı görünmüyor.

Eski CIA ajanı John Ramirez'e göre bunun bir nedeni var. Zira Ramirez 2027 gibi yakın bir gelecekte Dünya dışı yaşamın varlığının açıklanacağını iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstihbarattan ayrıldıktan sonra Ramirez, bir UFO meraklısı olarak ikinci bir kariyer inşa etti. ABD hükümetinin UFO'lara dair faaliyetleriyle ilgili podcastler kaydetmeye ve röportajlar vermeye başladı.

Ramirez, Podcast UFO'ya verdiği bir röportajda, yetkililerin 2027'de uzaylılarla temas kurulduğunu duyurucağını öne sürdü.

Ramirez'e göre yeni kurulan birimler, düzenlenen toplantılar ve birden fazla UFO ifşacısının ortaya çıkması kasıtlı bir anlatının parçası.

"En azından ABD nüfusunu ve aslında dünya nüfusunu bu gerçeğe hazırlıyoruz" diyen Ramirez, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü önceki yıllarda yaptığımız şekilde devam edersek, kitlesel bir panik yaşanır.

Ramirez'in önceki yıllardan kastı ise ABD'li yetkililerin yıllardır takındığı inkar politikası.

Zira hükümet, onlarca yıl boyunca gelen UFO ihbarlarını komplo teorisi olarak değerlendirmişti.

Ancak bu durum 2020'de değişti.

2017 ve 2019'da medyaya bir dizi UFO videosu sızdırılmış, 2020'de ABD Donanması bu videoların doğru olduğunu açıklamıştı.

Hükümet bu olayın hemen ardından Tanımlanamayan Hava Olguları Görev Gücü'nün kurulduğunu duyurdu. 

Bu projeyle birlikte ABD'li yetkililer, UFO'lara yeni bir isim vermiş oldu. Tanımlanamayan Uçan Cisimler'in kapsamı genişletildi ve bu gizemli gözlemler artık Tanımlanamayan Hava Olguları (Unidentified Aerial Phenomena - UAP) diye anılmaya başlandı.
 


Ramirez'e göre yetkililer bu adımları başka seçenekleri olmadığı için atmak zorunda kaldı.

Eski istihbaratçı, Dünya dışı yaşamın çok kısa bir süre içinde kendini göstereceğini, hükümetin de mecburen buna hazırlanmaya başladığını ileri sürdü.

"Hükümet içinde Dünya dışı yaşamın 2027'de ortaya çıkacağı sözünün yayıldığını düşünüyorum. 2027 tarihini açıklayamayacağım resmi bir kaynaktan duydum" diyen Ramirez, şöyle ekledi:

Hükümet, bir şeyler olduğunun farkında. İnsanları hazırlamak için sınırlı bir süreye sahipler.

ABD'nin elinde "organik canlı bileşenleri" mi var?

27 Temmuz'da ABD Kongresi'nde UFO'lara dair bilgilerini paylaşan eski istihbaratçı ve askerler de şoke edici iddialarda bulunmuştu.

Halka açık düzenlenen oturumda ifade veren David Grusch, ABD'nin UFO kalıntıları topladığını ve bu nesnelerin birinden "insanlara ait olmayan organik canlı bileşenleri" çıktığını savunmuştu.

14 yıl istihbarat görevlisi olarak çalışan ve şimdilerde UFO ifşacısı diye anılan Grusch'ın iddiaları Pentagon tarafından reddedilmişti.

NASA da önceki aylarda tarihinde ilk kez UFO ve UAP'lerle ilgili bir basın toplantısı düzenlemişti.

Toplantıda geçen yıl bir insansız hava aracı tarafından Ortadoğu'da kaydedilen ve gizemli bir cismi gösteren görüntüler izletilmişti. Gümüş, metalik nesnenin havada süzüldüğü görüntüler büyük yankı uyandırmıştı.

 

Independent Türkçe, SyFy, HITC

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU