Sansasyon yaratan UFO ifşacısı: "Açıklamalarım buzdağının görünen yüzü"

"Aynı cisimler halen görülüyor"

Kısa süre önce yapılan bir anket çalışmasında ABD'li akademisyenlerin beşte birinin, kendilerinin ya da bir tanıdıklarının UFO gördüğünü söylediği ortaya çıkmıştı (AA)

Yakın zamanda ABD Kongresi'nde "tanımlanamayan uçan cisim" (UFO) ve "tanımlanamayan hava olguları" (UAP) diye bilinen gizemli olaylarla ilgili ifade veren Ryan Graves, yine çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı.

26 Temmuz'da düzenlenen oturumda sansasyonel açıklamalarda bulunan Graves, ifadelerinin sadece buzdağının görünen yüzü olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Graves, ABD Donanması'nda pilot olarak görev yapmıştı. İfşacı, Kongre'deki ifadesinde görev başındayken gördüğü bir UFO'yu "şeffaf bir küre içinde koyu gri ya da siyah bir çekirdek" diye betimlemişti.

Eski asker, "Askeri hava mürettebatı ve ticari pilotlar bu olaylara sıklıkla tanık oluyor" diye de eklemişti.

Graves bu açıklamalarından kısa süre sonra Newsweek'te bir yazı kaleme aldı.

Yazıda, "Bugün aynı UAP'ler halen görülüyor. Ne olduklarını halen bilmiyoruz ve hükümetimizin buna dair hiçbir fikri yok" ifadeleri yer aldı:

Hem ticari hem de askeri pilotlar UAP'lerle karşılaşıyor ve bu vakaların çoğu bildirilmiyor.

ABD yönetimi, kısa süre önce, UFO kavramının kapsamını genişleterek, resmi raporlarda UAP terimini kullanmaya başlamıştı. NASA da artık UFO yerine bu terimi kullanıyor.

NASA da önceki aylarda tarihinde ilk kez UFO ve UAP'lerle ilgili bir basın toplantısı düzenlemişti. Toplantıda geçen yıl bir insansız hava aracı tarafından Ortadoğu'da kaydedilen ve gizemli bir cismi gösteren görüntüler izletilmişti. Gümüş, metalik nesnenin havada süzüldüğü görüntüler büyük yankı uyandırmıştı.

Kongre ifadesinden önce Graves, bu türden UAP'lere tanık olan 30'dan fazla kişiyle temas halinde olduğunu iddia etmişti.

Eski asker, Kongre'de ifade verdikten sonra kendisiyle iletişime geçen kişi sayısının da arttığını kaydetti.

Graves, bizzat tanık olduğunu söylediği bir cismin özelliklerini de şöyle sıraladı:

Görünür bir tahrik gücü yoktu. Kasırga tipi rüzgarlarda hareketsiz kalabiliyor, süpersonik hıza çıkabiliyor ve tüm gün çalışarak savaş uçaklarımızı geride bırakabiliyordu.

Kongre'de konuşan tanıklar arasında Graves dışında eski donanma komutanı David Fravor ve 14 yıl istihbarat görevlisi olarak çalışan David Grusch vardı.

Aynı oturumda Grusch, ABD'nin UFO kalıntıları topladığını ve bu nesnelerin birinden "insanlara ait olmayan organik canlı bileşenleri" çıktığını öne sürmüştü.

Hükümetin tanımlanamayan nesneleri kapsayan bir enkaz toplama programı olduğu ve bu programın onlarca yıldır devam ettiği de ileri sürülmüş ama Pentagon söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

 

Independent Türkçe, Futurism, Newsweek

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU