Gladyatör 2, Ridley Scott'ın devam filmi lanetini kırabilecek mi?

Russell Crowe'un başrolünde yer aldığı efsanevi film, 5 dalda Oscar kazanarak yönetmenin en başarılı filmlerinden biri olmuştu

Crowe, generalden gladyatöre dönüşen Maximus rolündeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazandırmıştı (DreamWorks)

Gladyatör 2 (Gladiator 2) nihayet çekiliyor ve Ridley Scott, merakla beklenen devam filmi sayesinde nihayet şeytanın bacağını kırabilir. 

Uzun yıllara yayılan kariyerinde pek çok meşhur seriyi yöneten Scott, Thelma & Louise'le Robin Hood gibi filmlere de imza attı. Ancak yönetmen bu klasiklerin devam filmlerini çekerken bir hayli zor zamanlar geçirdi ve bunların birçoğu hem ticari hem de eleştirel açıdan başarısız oldu. 

Neyse ki Gladyatör 2, yönetmenin yıllar süren talihsizlikler serisin sona erdirebilir.

Devam filminde Russell Crowe yok

Ridley Scott'ın En İyi Film dalında Oscar ödüllü Gladyatör'ünün devamı niteliğindeki film, Russell Crowe'un canlandırdığı Maximus'la Joaquin Phoenix'in Commodus'u arasındaki çatışmadan yıllar sonra geçecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Commodus'un yeğeni Lucius'a odaklanacak devam filminde, 59 yaşındaki Crowe yer almayacak. Oscar ödüllü oyuncu, içinde yer almadığı ve hiçbir ilişkisinin olmadığı devam filmiyle ilgili soruların kendisine sorulmasından bıktığını açıklamıştı. 

85 yaşındaki Scott, onlarca sevilen filmin ardındaki vizyoner olsa da devam filmleri çekerken gerçekten zorlandı. Scott'ın ilk devam filmi 2001 yapımı Hannibal'dı. 

Kuzuların Sessizliği'nin (The Silence of the Lambs) devamı niteliğindeki film, tüm zamanların en iyilerinden biri olarak kabul edilen ilkine kıyasla eleştirmenler için büyük bir hayal kırıklığıydı. 

Scott'ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Prometheus ise, Yaratık'ın (Alien) devamı niteliğindeydi. Ancak ilk filmin pek çok hayranı bu filmden hiç hoşlanmadı.

2017 yapımı Yaratık: Covenant (Alien: Covenant) da karışık eleştiriler aldı ve gişede hayal kırıklığı yarattı. Scott'ın devam filmleri Yaratık'ın büyüsünü yakalayamadı.

Merakla beklenen devam filmi 2024'ün sonunda gösterimde

İlk Gladyatör, 5 Akademi Ödülü kazanarak Ridley Scott'ın eleştirel açıdan en başarılı filmi olmuştu. Gösterime girmesinden bu yana geçen 20 yılda bir popüler kültür fenomeni haline gelen filmin devamı büyük bir merakla bekleniyor. 

Gladyatör 103 milyon dolarlık bütçeyle gişede 500 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti. Bu kadar başarılı bir yapımın devam filminde de aynı başarıyı göstereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Eleştirmenler böylece Gladyatör 2'nin Ridley Scott'ın devam filmi lanetini sonunda kırabileceğini düşünüyor.

Paul Mescal, Denzel Washington, Joseph Quinn ve Pedro Pascal gibi isimlerin rol aldığı filmin 22 Kasım 2024'te gösterime girmesi planlanıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU