Trump'ın eski avukatı Cohen, damadı işaret etti: "İşbirliği yapan tanıklardan biri muhtemelen Kushner"

Donald Trump'ın eski iş bitiricisi, damadın eski başkana karşı "anında" işbirliği yapacağını öne sürdü

(AP/Arşiv)

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı ve iş bitiricisi Michael Cohen, gelecek yıl Trump'ı mahkum edip hapse atmaya çalışacak olan savcılara kendisi hakkında kanıt veren tanıklardan birinin eski başkanın damadı ve eski danışmanı Jared Kushner olduğunu iddia ediyor.

Trump'ın eski memleketi New York eyaletindeki iş kayıtlarında tahrifat yapmaktan yargılandığı sus payı planına katılmasından kaynaklanan suçlardan hüküm giydikten sonra birkaç yılını hapiste ve ev hapsinde geçiren Cohen, çarşamba günü CNN'e verdiği demeçte; Trump'ın yakın çevresindeki çok sayıda ismin, onun görevde olduğu ve kendilerini eylemlerin sonuçlarından koruyabildiği dönemde norm haline gelen engelleme taktiklerine başvurmak yerine, onun aleyhinde ifade vermelerinin muhtemel olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cohen, "Jack Smith kimsenin kurtulmasına izin vermiyor. Yani her biri, bahsettikleri kişinin ben olduğumu biliyor. Avukatlarımın Jack Smith ve ekibiyle temasa geçerek, onlar eğer henüz yapmadılarsa, en azından bana bilgi verme fırsatı tanımalarının gerekli olduğunu düşünüyorum. Mesela Rudy Giuliani'nin çoktan konuştuğuna kesinlikle inanıyorum" dedi.

Neden böyle düşündüğü sorulduğundaysa Cohen, eski New York Belediye Başkanı Giuliani'nin "bu gezegende kalan günlerini Donald Trump için parmaklıklar ardında geçirmeye hiç niyeti olmadığını" söyledi.

Cohen, Trump'ın önde gelen iki eski danışmanının (eski özel kalem müdürü Mark Meadows ve Trump'ın damadı Jared Kushner) Özel Yetkili Savcı Jack Smith'in Trump'a yönelik soruşturmaları devralmakla görevlendirilmesinden bu yana geçen aylar içinde kamuoyunda görünmediğini de belirtti. İddianamede her ikisinden de bahsedilmemesinin, onların eski başkan aleyhinde delil verdiğinin bir göstergesi olduğunu öne sürdü.

Cohen, "Bence bu iddianamede bakılması gereken en önemli şey 6 suç ortağının kim olduğu değil, bu iddianamede kimlerin olmadığıdır. Örneğin, Mark Meadows'dan hiç bahsedilmiyor. Jared Kushner'le ilgili hiçbir şey görmüyorsunuz. Jared Kushner her şeyin sekreteriydi. Nasıl olur da burada adı geçmez?" dedi.

Cohen, Kushner'in "muhtemelen işbirliği yapan bir tanık" olduğuna inandığını da sözlerine ekledi ve Trump'ın kızı Ivanka'yla evli olan eski Beyaz Saray danışmanının "anında" işbirliği yapmaması için herhangi bir neden görmediğini çünkü eski başkanın zorunda kalması halinde kendisini kurtarmak için onu satacağını Kushner'in bildiğini söyledi.

Kushner, kendisiyle ilişkili iki ayrı e-posta adresine gönderilen yorum talebine hemen yanıt vermedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU