11 yıldır aranan mafya üyesi, Napoli'nin şampiyonluğunu kutlayınca yakalandı

Vincenzo La Porta, İtalya'nın en tehlikeli 100 suçlusundan biri olarak görülüyor

Napoli, 33 yıl sonra Serie A'da şampiyon olmuştu (Reuters)

İtalya'nın en tehlikeli 100 suçlusundan biri olarak gösterilen 60 yaşındaki Vincenzo La Porta, Napoli'nin İtalya Futbol Ligi Serie A'yı şampiyon tamamlaması sayesinde yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

11 yıldır aranan La Porta'nın, mayısta Napoli'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Yunanistan'ın Korfu adasında bir grup taraftarla birlikte kutlama yaparken görüntülendiği ve olayın ardından İtalyan polisinin La Porta'yı yakalamak için operasyon başlattığı bildirildi.

Yunan polisiyle işbirliği yapan İtalyan güvenlik güçleri La Porta'yı Korfu'da motosikletiyle kaçmaya çalışırken yakaladı.

Napoli merkezli Camorra karteliyle bağlantılı olduğu düşünülen La Porta, suç örgütü üyeliği, vergi kaçakçılığı ve sahtecilik gibi suçlardan hüküm giymişti.

La Porta'nın Korfu'da bir restoranda birkaç ay boyunca şef yardımcısı olarak çalıştığı belirtildi.

La Porta
Vincenzo La Porta'nın yeri kutlama yaparken çekilen bu fotoğrafın ardından tespit edildi


Korfu polisi Vincenzo La Porta'nın cumartesi günü savcıya ifade verdiğini ve İtalya'nın iade talebine verilecek yanıt netleşene kadar tutuklu kalacağını duyurdu. La Porta'nın İtalya'ya iade edilmesi durumunda aldığı 14 yıl 4 aylık hapis cezasını yatması bekleniyor.

İtalyan polisinden yapılan açıklamadaysa, La Porta'nın internette yürüttüğü işlemlerin takip edildiği ve bir süredir konumunu açığa çıkaracak bir hata yapmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Ona ihanet eden futbola ve Napoli takımına duyduğu tutku oldu. Şampiyonluğun ardından La Porta, kutlamalara katılmamaya dayanamadı" dendi.


Independent Türkçe, Guardian, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU