Güney Kore izcilik etkinliğini sıcaktan kurtarmak için seferberlik başlattı

Etkinliğe 158 ülkeden 43 bin izci katılıyor

Faaliyet alanı, 8,8 kilometrekarelik bir bölgeye kuruldu (Reuters)

Güney Kore, ülkede düzenlenen izcilik etkinliğinde sıcak havanın yol açtığı olumsuz etkileri engellemek için harekete geçti. 

Seul yönetimi, 25. Dünya İzci Jamboreesi kapsamındaki etkinliklerde yaşanan sıcak çarpmalarının ardından devreye girdi. 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanı Kim Hyun-sook, bugünkü açıklamasında etkinliğin sorunsuz şekilde devam edebilmesi için yaklaşık 7 milyar wonluk (yaklaşık 145 milyon TL) yatırım yapıldığını duyurdu. 

Bu kapsamda faaliyet alanında gölgelik bölgeler inşa edileceği, katılımcılara da şapka, güneş kremi, vantilatör ve buz torbaları tedarik edileceği belirtildi. Ayrıca bölgeye klimalı 134 otobüs gönderileceği ifade edildi. Bunlara ek olarak alanda 23 doktor ve 14 hemşire daha görevlendirilecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

158 ülkeden 43 bin izcinin katıldığı etkinlikte organizatörler, alanda hijyen sağlanamadığı gerekçesiyle de eleştiri topladı. ABD'nin önde gelen gazetelerinden CNN, etkinliğe İspanya'dan katılan ve kimliğini paylaşmadığı bir izcinin, alanda "güneşten korunacak bir yer ve yemek bulamadığını" söylediğini aktardı. Bazı ailelerse etkinliğin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Seul yönetimi ayrıca etkinlik alanındaki temizlik personelinin sayısının 70'ten 542'ye çıkarılacağını ve 50 portatif tuvalet daha kurulacağını bildirdi.

Gerektiği takdirde ordudan da destek alınacağını belirten Kim, Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'un tüm birimleri etkinlik için seferber ettiğini söyledi. 

Seul yönetiminin önlemleri, dün başlayan etkinlikte sıcak çarpması nedeniyle 108 kişinin hastanelik olmasının ardından geldi. 

12 gün sürecek faaliyet düzenlendiği Jeolla eyaletindeki Buan şehrinde bu hafta sıcaklıklar 40 dereceyi gördü.


Independent Türkçe, Guardian, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU