Oliver Stone: Biden III. Dünya Savaşı'nı çıkarabilir, oy verdiğim için pişmanım

ABD'li yönetmen Biden'ın Rusya'yı Sovyetler Birliği'yle karıştırdığını söyledi

Oliver Stone son olarak iklim kriziyle mücadeleyi konu alan Nuclear Now isimli bir belgesel hazırlamıştı (Reuters)

ABD'li yönetmen Oliver Stone, Joe Biden'ın Amerika'yı III. Dünya Savaşı'na sokabileceğini belirterek Biden'a oy verdiği için pişman olduğunu söyledi.

Russell Brand'ın "Stay Free" isimli programında konuşan Stone, 2014'te Ukrayna'da yaşanan olayları anlatan "Ukraine on Fire" (Ukrayna Yanıyor) belgeseli hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna'daki savaşla ilgili Amerikan anlatısını eleştiren Stone, "Bu savaşın nedenlerine bakmalısınız. Bunu ne zaman yaparsanız, Amerikalıların konuyu basitleştirdiğini ve konunun Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi olduğunu söylediğini görürsünüz. Bu çok basitçe ve fazla siyah-beyaz bir söylem" diye konuştu.

Stone 2016'da çektiği Ukrayna belgeselinin savaşın kökleri hakkında olduğunu ve 2014'te Ukrayna'da gerçekleşen darbenin ABD tarafından desteklendiğini ve planlandığını savundu.

ABD'nin Irak'ı işgal harekatını başlatan siyasi düşüncenin halen hükümetin içinde olduğunu belirten Oliver Stone, Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken gibi isimleri örnek gösterdi.


Biden'ın Soğuk Savaş döneminde aktif siyasetin içinde olduğunu hatırlatan Stone, "Biden eski bir Soğuk Savaşçı. Eski Sovyetler Birliği'nden gerçekten nefret ediyor ve onu komünist olmayan Rusya Federasyonu'yla karıştırıyor" ifadelerini kullandı.

ABD'nin "intiharvari" bir yola girdiğini ve III. Dünya Savaşı'yla karşı karşıya kalabileceğini belirten Biden için, "Ona oy verdim ama hata ettim" dedi.

Savaşın hemen öncesinde Ukrayna'nın doğusunda özerkliğin sağlanmak üzere olduğunu öne süren Stone, "Anlaşma istemediler, barış istemediler. Donetsk ve Luhansk'a özerklik vermek istemediler. Bakın şimdi neredeyiz. Daha kötü oldu ve daha da kötü olacak" diye konuştu.

Oliver Stone, 1978 yapımı Geceyarısı Ekspresi (Midnight Express) filmiyle en iyi uyarlama senaryo dalında, 1986 yapımı Müfreze (Platoon) ve 1989 tarihli Doğum Günü Dört Temmuz (Born on the Fourth of July) filmleriyle en iyi yönetmen dalında Oscar ödülü kazanmayı başarmıştı.


Independent Türkçe, Fox News, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU