ABD'de başkan adayı Cumhuriyetçi DeSantis, Nazi videosu paylaşan çalışanını işten çıkardı

Nate Hochman, Ron DeSantis'in kampanyasına katılmadan önce ABD'nin muhafazakar politika dergisi National Review'da yazardı

DeSantis, Meksika sınırındaki "yüzen bariyer" tartışması nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden'la da mahkemelik oldu (Reuters)

ABD başkanlık seçimlerinde aday olan Florida Valisi Ron DeSantis, Nazi sembollerinin yer aldığı bir video paylaşan kampanya çalışanının işine son verdi.

Nate Hochman'nın DeSantis Cams adlı Twitter hesabından paylaştığı videoda DeSantis'in fotoğrafı, Nazi Almanyası'nda propaganda amaçlı kullanılan Kara Güneş (Schwarze Sonne) sembolünün ortasında yer aldı. 

Sosyal medyadan kaldırılan videoda, Florida eyaletinin bayrağı içine yerleştirilmiş Kara Güneş'e doğru yürüyen askerlerle Cumhuriyetçi valinin seçim kampanyası sloganı olan "Amerika'yı Florida yap" ifadelerine de yer verildi.

Kara Güneş, Neo-Nazi hareketler ve okültist gruplar tarafından da kullanılan bir sembol.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu hesaptan yapılan paylaşımda, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın LGBT bayrağı tuttuğu görüntüler de kullanılırken, videoda Kate Bush'ın ünlü parçası Running Up That Hill'in çaldığı da dikkat çekiyor. 

DeSantis'in kampanyasından kimliğini paylaşmayan bir yetkilinin yaptığı açıklamada, "Nate Hochman artık kampanya ekibini parçası değil. Durumla ilgili daha fazla yorum yapmayacağız" dendi. 

Florida Valisi'nin seçim kampanyasına katılmadan önce ABD'nin muhafazakar politika dergisi National Review'da yazarlık yapan Hochman ise olayla ilgili açıklamada bulunmadı. 
 


44 yaşındaki siyasetçi, aşı zorunluluğu, kürtaj ve düzensiz göçmenlerin ülkeye gelişine sınırlamalar getiren yasa tasarılarına imza atmasıyla ve ünlü eğlence merkezi Walt Disney World'un özerkliğini feshetmesiyle gündeme gelmişti.

Cumhuriyetçi Parti'den mayısta adaylığını açıklayan DeSantis, bir dönem yakın olduğu Trump'ın en dişli rakiplerinden biri olarak görülüyor.

Trump, henüz DeSantis adaylığını bile açıklamadan kendisine yüklenmeye başlamış ve başkanlık seçimlerine katılmasının Cumhuriyetçi oyları böleceği nedeniyle "hata olacağını" savunmuştu.


Independent Türkçe, Guardian, Telegraph, Semafor

DAHA FAZLA HABER OKU