Google, ChatGPT'nin rakibi Bard'ı 50 ülkede piyasaya sürdü

'ChatGPT' programına rakip olarak geçen şubat ayında Google'ın tanıttığı Bard programı dünyanın birçok ülkesinde en yaygın dillerde kullanıma sunuldu

Bard, yapay zeka ile eski konuşmalara devam etmenizi sağlıyor / Fotoğraf: AFP

Google, Brezilya ve Avrupa Birliği (AB) de dahil olmak üzere yaklaşık 50 ülkede ChatGPT ile rekabet etmek için 'Brad' isimli bir yapay zeka programı başlattı.

Microsoft’tan sorumlu olan Open AI şirketi tarafından oluşturulan 'ChatGPT' programına rakip olarak geçen şubat ayında Google'ın tanıttığı Bard programı dünyanın birçok ülkesinde en yaygın dillerde kullanıma sunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Google, Bard programının kullanımını genişletmek için düzenleyici kurumlardaki uzmanlar ve yetkililerle proaktif olarak çalıştıklarını duyurdu.

Avrupa Birliği'nde Bard lansmanındaki gecikme, Brüksel'in mahremiyet, yanlış bilgilendirme ve entelektüellere saygı açısından pek çok endişe uyandıran yapay zeka algoritmalarını düzenleme arzusu karşısında Google tarafından alınan bir önlem olarak yorumlandı.

Google’ın ana şirketi Alphabet, bahar mevsiminde Brezilya’da çevrimiçi içeriği düzenleme planına karşı bir kampanya başlatmıştı.

İngilizce, Japonca ve Korece olmak üzere yalnızca üç dilde kullanıma sunulduktan sonra, Bard artık Arapça, Almanca, Çince, İspanyolca, Fransızca ve Hintçe de dahil olmak üzere yaklaşık 40 dilde içerik üretebiliyor.

Bard yanıtlarını sözlü, profesyonel, gayri resmi veya fotoğraf olarak verebiliyor.

Bard ayrıcai ChatGPT gibi halihazırda bulunan yapay zeka ile eski sohbetlere devam etmeyi sağlıyor.

Geleneksel çevrimiçi aramaya alternatif olarak tanıtılan Chatbot'lar, Kasım 2022'de ChatGPT'nin kullanıma sunulmasından bu yana büyük bir başarı elde etti.

 

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU