Reese Witherspoon'dan seks sahnesi itirafı: "Harika bir deneyim değildi"

O sırada 19 yaşında olan oyuncu, "Senaryoda bunun olacağı yazmıyordu" dedi

Witherspoon, 2006'da rol aldığı Sınırları Aşmak'la En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı kazanmıştı (Universal)

Reese Witherspoon, Harper's Bazaar'ın Ağustos 2023 sayısının kapağında yer aldı. 47 yaşındaki oyuncu, dergiye verdiği röportajda Jim Toth'tan boşanması hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Amerikalı oyuncu, "Benim için hassas bir dönem" ifadelerini kullandı.

Witherspoon, sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsanlarla hayatımda olup bitenler hakkında doğrudan konuşabilmek ve bunları harika mesleki ya da kişisel deneyimlerimi paylaştığım şekilde paylaşabilmek, bir şeyleri kendi sesimle söyleyebilmek ve olanları başkasının kontrol etmesine izin vermemek çok daha sahici hissettiriyor.

"Tabii ki spekülasyonlar var ama bunu kontrol edemiyorum" diyen Reese Witherspoon, "Tek yapabileceğim en dürüst, en açık sözlü halimle savunmasız olmak" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boşanma davası sürecinde kendini yalnız hissetmediğini söyleyen ünlü oyuncu, ilk eşi Ryan Phillippe'ten de 2008'de boşanmıştı. 

Hayatındaki değişiklikleri yönlendirirken "sessizleşmek" için zaman ayırdığını itiraf eden ödüllü aktris, "biraz yavaşlamaya" çalıştığını ifade etti. 

Oyunculuk kariyeri boyunca yaşadıklarına da değinen Witherspoon, dergiye verdiği röportajda 1996 yapımı gerilim filmi Saplantı'da (Fear), Mark Wahlberg'le seks sahnesi çekerken nasıl rahatsız olduğunu da anlattı. 

O sırada 19 yaşında olan Witherspoon, karakterinin lunapark treni üzerinde orgazm olduğu sahne üzerinde "hiçbir kontrolü olmadığı için harika bir deneyim olmadığını" itiraf etti.

Senaryoda bunun olacağı açıkça yazmıyordu, bu yüzden sanırım yönetmenin kendi başına düşündüğü bir şeydi ve sonra sette bana bunu yapıp yapmayacağımı sordu ve ben de 'hayır' dedim. Pek de harika bir deneyim değildi.

Oscar ödüllü aktris, ayrıca yapım sırasında tüm bel altı sahnelerin çekimi için dublör talep ettiğini de ekledi. 

James Foley'nin yönettiği filmde Witherspoon'un canlandırdığı 16 yaşındaki karakter, Wahlberg'in canlandırdığı 23 yaşındaki sosyopata aşık oluyordu.

hbz080123covertoc-001-64a85f0cbbb3f.jpg
Witherspoon'un dergiye verdiği pozları ünlü fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Cass Bird çekti (Harper's Bazaar)


"Bu olay film yapımcılığındaki sıralamada yerimin neresi olduğunu anlamamı sağladı" diyen oyuncu, deneyimden ötürü travmatize olmadığını da ekledi. 

Saplantı, Witherspoon'un Hollywood'da tanınan bir isim haline gelmeden ve kendi yapım şirketini kurmadan yıllar önce çektiği 9. filmiydi. 

Filmin yapımcısı, Saplantı'yı "gençler için Öldüren Cazibe (Fatal Attraction)" diye tanımlamıştı.


Independent Türkçe, Harper's Bazaar, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU