Reese Witherspoon 40’ından sonra kariyerinin biteceğini söyleyen finansal danışmanını kovmuş

Oyuncunun yalnızca son bir yılki kariyeri, bu düşüncenin yanlış olduğunun en büyük kanıtı

Witherspoon, 2005 yapımı Walk the Line filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı (IMDb)

Sinema sektöründe erkek oyuncuların kadın oyunculara göre çok daha uzun yıllar iş teklifi almaya devam ettiği ancak henüz 30’lu yaşlarındaki kadın oyuncularının aynı fırsatları bulamadığı, yıllardır eleştirilen bir çifte standart.

Film yapımcılarının orta yaşlı ve daha yaşlı kadın karakterleri odağa alan hikaler yazmakta başarılı olmamasının bu eğilimdeki payı büyük.

Ancak Hollywood’un ünlü oyuncularından Reese Witherspoon için bu eğilim, kabul edilemez.

CinemaBlend’de yer alan habere göre Los Angeles Times’a konuşan Witherspoon, geçmişte kendisine bu konuda akıl vermeye kalkan bir finansal danışmanını kovduğunu anlattı.

Asla unutmam, bana ‘Para biriktirmeye başlamalısın’ diyen bir finansal danışmanım vardı. 37 yaşında falandım. Dedi ki, ‘Hemen şimdi para biriktirmeye başlamalısın çünkü 40’lı yaşlarında büyük ölçüde daha az para kazanacaksın. Aslında pek bir kariyerin olmayacak.’

Witherspoon, danışmanın bunları söylerken özür dileğini ama aslında özür dilemek gibi bir niyeti olmadığını vurgulayarak, “Dedi ki, ‘Bunu söylediğim için özür dilerim ama birinin sana karşı dürüst olması lazım.’ Bunu asla unutmayacağım! Beni paniğe sokmuştu” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu, finansal danışmana tepkisini ise, “Onu kovdum. Bu tür bir şeye ihtiyacım yok.” diyerek açıkladı.

44 yaşındaki Reese Witherspoon bu eğilimin yanlış olduğunun adeta yaşayan bir kanıtı gibi.

14 yaşından bu yana Hollywood’da yer alan oyuncu sadece son bir yıl içinde Big Little Lies, The Morning Show ve Little Fires Everywhere gibi ödüllü dizilere imza atarken, neredeyse 20 yıl sonra Bu Nasıl Sarışın'a (Legally Blonde) bir devam filmi de çekecek.
 

Independent Türkçe, CinemaBlend

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU