Trump, "hasarlı" rakibi DeSantis'e saldırmaya devam ediyor: "Yarıştan sıyrılmaya çalışıyor"

Eski ABD Başkanı zirvedeki konumunu güçlendirirken en büyük rakibini hırpalamayı sürdürüyor

(AP)

Donald Trump hafta sonu Truth Social'da yine iş başındaydı.

Daha yarış resmen başlamadan Cumhuriyetçi Parti'nin adaylık mücadelesinde zaferini garantilemeye çalışan eski ABD Başkanı, rekabet alanına girmeye cesaret eden bütün rakiplerine darbe indiriyor. Bu halihazırda büyük ölçüde, anketlerde istikrarlı biçimde çift haneli sayılara ulaşan yegane diğer Cumhuriyetçi aday olan Florida Valisi Ron DeSantis'i hedef alan yersiz saldırılar anlamına geliyor.

Trump hakkında eyalet ve federal bazdaki suçlardan iddianame hazırlanmasının ardından DeSantis'in anket puanlarının biraz gerilemesi üzerine, eski ABD Başkanı cumartesi günü Florida Valisi'nin başkanlık yarışından çekilmeye çalıştığını iddia etti.

Trump, Truth Social'daki gönderisinde şöyle yazdı: 

Ron DeSanctimonious (Ron Dindarlıktaslayan) can havliyle, büyük hasar aldığı Başkanlık yarışından sıyrılmaya ve aynı zamanda 2028 için itibarını kurtarmaya çalışıyor.

 


Trump sözlerine, DeSantis'in 2022'de tekrar vali seçildiği seçim kampanyasından başkanlık seçim kampanyasına yapılan para aktarımının yasadışı biçimde gerçekleşmiş olabileceğini öne sürerek devam etti. Ancak herhangi bir yetkili makamdan Florida Valisi'ne yöneltilen hiçbir suçlama bulunmuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, Trump'ın Florida Valisi'ne karşı aylardır yönelttiği ve çok az karşılık bulduğu türden bir saldırıydı. 2024 yarışındaki rakibine saldırmaktan büyük ölçüde kaçınan DeSantis, söylenene göre Cumhuriyetçi tabanı uzaklaştırmaktan korkuyor ki bu, Trump'ın endişe duymadığı bir şey.

Florida Valisi'nin 2024 adaylığı için yürüttüğü seçim kampanyası, hepsi de eski ABD Başkanı'ndan bıkan Cumhuriyetçilerin oylarını böleceği düşünülen Nikki Haley ve Senatör Tim Scott gibi bir dizi adayın daha yarışa girmesiyle karmaşık bir hal aldı.

Öte yandan iki ceza yargılamasında hakkında iddianame hazırlanan Trump, anketlerdeki oy oranının arttığına şahit olurken görünüşe göre çok sayıda Cumhuriyetçi, kendisine isnat edilen suçları işlemediğini söyleyen Trump'a inanıyor ve eski ABD Başkanı'nın bir "cadı avına" maruz kaldığı fikrine katılıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU