Yeni Sex and the City'deki uygunsuz sahneye sert tepki: "Bunu kim onayladı?"

"Az önce 50 yaşındaki bir grup azgın anne liseli çocuğu mu süzdü?"

And Just Like That, 1998'de başlayarak 6 sezon boyunca devam eden Sex and the City'nin spinoff'u (Now TV)

Bir döneme damgasını vuran Sex and the City'nin devamı niteliğindeki And Just Like That, ikinci sezonuyla geri döndü. Ancak dizi, yayımlanan son bölümündeki bir sahne nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

Yeni sezonun üçüncü bölümünde, 50'li yaşlardaki bir grup kadının lise çağındaki bir erkek öğrenciyi süzerek uygunsuz yorumlar yapması tepki çekti. 

Dizinin yeni bölümünde, Kristin Davis tarafından canlandırılan Charlotte York ve Nicole Ari Parker'ın canlandırdığı Lisa Todd Wexley, çocuklarının okulunda öğrencilerin yaptığı "orta yaşlı seksi kadınlar" listesinde yer aldıklarını öğreniyor. Listede ikinci ve üçüncü sırada olduklarını öğrendiklerinde gururlanan kadınlar, listenin arkasında kimin olduğunu öğrenmek üzere okula gidiyor. 

Okuldaki diğer annelerle sohbet ederken bir isim ortaya atılıyor: Milo S. Diğer anneler çocuğun "inek" olduğunu ileri sürerken Charlotte söze karışıyor:

Arkadaşlar bu konuda rahat değilim, burada küçük bir çocuktan bahsediyoruz...

Ancak daha sözünü tamalamadan okul müdürünün odasının kapısı açılıyor ve suçlu odadan çıkıyor. Bu noktada kamera ağır çekime geçiyor ve Wes Williams tarafından canlandırılan liseli, yanlarından geçerken kadınları süzüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir anne, "Bu Milo S. mi?" diye sorarken, bir başkası "Seksinin S'si mi?" diye soruyor. Bir diğer anneyse seksi bir hırlama sesi çıkarıyor ve lise öğrencisini gören tüm kadınların ağzı açık kalıyor.

Daha sonra müdürün odasına çağrılan anneler, "koridorda bir erkek öğrenciyi nesneleştirirken duyuldukları" gerekçesiyle müdür tarafından uyarılıyor.

Tartışma yaratan bölümü izleyenler, Twitter'a girip tepkilerini dile getirdi. Dizinin bir hayranı şoke olduğunu ifade ederek şöyle yazdı:

#AndJustLikeThat'i izliyorum ve az önce 50 yaşındaki bir grup azgın anne, orta yaşlı seksi kadınlar listesini yapan genç çocuğu süzüp ona seksi mi dedi?

Bir diğer izleyiciyse şu ifadeleri kullandı:

Gözlerim çocuğun arkasından gelecek yetişkin bir adam aradı... Evet 50'li yaşlardaki kadınların bir liseliye seksi demesi abartıydı. Neyse ki bu davranışları için uyarı aldılar.

Bir diğer öfkeli izleyiciyse şöyle yazdı:

Yetişkinlerin çocuklara ilgi duymasını mı destekliyorsunuz? O daha çocuk! Bunlar nüfuz, para ve güç sahibi kadınlar, değil mi? Neden bir çocuğun peşinden koşuyorlar?

Başka bir Twitter kullanıcısı da şöyle dedi:

Bu sahneyi kim onayladı? Az önce genç bir çocuğa mı baktılar?

And Just Like That, Sarah Jessica Parker'ın canlandırdığı Carrie Bradshaw ve arkadaşlarını merkeze alıyor. Dizide ona Cynthia Nixon ve Kristin Davis eşlik ediyor.

Dizinin ikinci sezonu izleyicilerden karışık tepkiler alıyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, Leisure Byte

DAHA FAZLA HABER OKU