Suudi kulüpleri, kadrolarını uluslararası anlaşmalarla desteklemek için Chelsea'yi hedefliyor

El-Ittihad'ın Benzema ve Kante'yi kadrosuna dahil etmesinin ardından Al-Hilal, Al-Nasr ve Al-Hilal seçkin yıldızlarla sözleşme imzalamaya hazırlanıyor

Al Nasr, geçtiğimiz kış Portekiz efsanesi Cristiano Ronaldo ile anlaşma  imzalayarak Suudi Ligi'ndeki küresel anlaşmaların kurdelesini kesti / Fotoğraf: AFP

Suudi Arabistan Pro Ligi kulüpleri, rekabetin gücü ile yerel futbolun önemli bir sıçramaya tanık olacağı yeni sezona hazırlık olarak, mevcut yaz transfer döneminde kadrolarına yıldız oyuncuları katmak için çalışmalarını hızlandırdı.

El Nass'ın Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'yu transfer ettiğini duyurmasından altı ay sonra diğer Suudi kulüpler yaz transfer pazarında büyük Avrupa kulüplerinin en büyük rakibi haline geldi.

Bu durum, Suudi Arabistan futbolunun İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin futbol açısından seçkin rekabet aşamasının başlangıcına işaret ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız yıldız Karim Benzema'nın l Real Madrid'den Suudi Arabistan Ligi şampiyonu El-Ittihad'a transferi için yapılan anlaşma, Suudi Arabistan transfer pazarının ne denli genişlemesini yansıtıyor.

Dünyanın en iyi futbolcusu dalında Altın Top ödülünü kazanan Benzema, İspanyol Kraliyet Kulübü ile devam etmek yerine Cidde devleriyle anlaşmayı tercih etti.

Avrupa basınında yer alan haberlere göre, birkaç gün önce Suudi Arabistan kulübü Al-Hilal, İngiltere'de Wolverhampton forması giyen Portekizli uluslararası orta saha oyuncusu Ruben Neves ile 2026 yılına kadar uzayan bir sözleşme imzalamayı başardı. Al Hilal, Neves için 47 milyon sterlin (60 milyon dolar) ödeyecek.

Dün akşam bir sonraki Şampiyonlar Kupası'nda Suudi Arabistan'ı temsil edecek olan el-Ittihad, Chelsea ile sözleşmesi sona eren Fransız orta saha oyuncusu N'Golo Kante'yi 4 yıllığına kadrosuna kattı. Fransız futbolcu yıllık 25 milyon Euro'dan toplam 100 milyon Euro (127 milyon dolar) garanti ücret alacak.

Görünüşe göre İngiliz kulübü Chelsea, bu yaz Suudi Arabistan Pro Ligi'ne yıldız ihraç eden en önemli kollardan biri olacak. Transfer piyasasında uzman olan İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, ABD'li milyarder Todd Boehly liderliğindeki Chelsea yetkililerinin, bazı Suudi Profesyonel Ligi kulüpleriyle sözlü olarak anlaştığını bildirdi.

Romano, 15 milyondan fazla takipçisi olan Twitter hesabından Senegalli defans oyuncusu Kalidou Koulibaly'nin Al Hilal forması giymeye çok az kaldığını ifade ederken, Faslı Hakim Ziyech'in Al Nassr ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını açıkladı. Ayrıca Senegalli kaleci Edouard Mendy'nin Al-Ahli ile anlaşma sağladığını dile getirdi.
 


Son saatler, üç Suudi kulübünün önümüzdeki iki gün boyunca resmi prosedürlerin hazırlanması için transfer belgelerinin hazırlanmasına sahne oluyor.

Romano, Koubaly'nin Al Hilal transfer değerinin 25 milyon euroya (32 milyon dolar) yakın olacağını dile getirdi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, kaleci Mendy de nihayet profesyonel lige dönen ve üç yıllık bir sözleşme imzalayacak olan Al-Ahli ile kişisel anlaşmalar yaptı.

Üç anlaşmanın tamamlanmasının ardından sıra birkaç Suudi kulübünün dikkatini çeken Chelsea'den başka bir oyuncu Callum Hudson-Odoi'ye gelecek ve şu anda geleceği hakkında gizli görüşmeler yapılıyor.

Suudi kulüpleri, Inter'de forma giyen Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozovic'i  kadrolarına dahil etmek için İspanya, Barcelona gibi Avrupa'nın en iyi kulüpleriyle rekabet ediyor.

İtalya basını, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci olan Inter yetkililerinin, Brozovic'in ayrılmasına izin vermek ve daha fazla ücret için 15 milyon euroluk (19 milyon dolar) bir teklifi reddettiklerini aktardı.

Bazı Suudi Ligi kulüpleri ise, West Ham United forması giyen genç İngiliz yıldız Declan Rice ve Arsenal'in Ganalı uluslararası oyuncu Thomas Partey'i transefer etmek için görüşmelerde bulunuyor.

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU