YSP Eş Sözcüsü Uçar: Erdoğan ve Erdoğancıklara geçit vermeyeceğiz

"Yurttaşların yarısından fazlası Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında bize dayatılan despotik sisteme onay vermemiştir."

Fotoğraf: Twitter

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar HDP-YSP grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında mayıs seçimlerini değerlendiren Uçar "Bu ülkede yaşayan yurttaşların yarısından fazlası Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında bize dayatılan despotik sisteme onay vermemiştir. 2023 seçimlerinin ortaya koyduğu tablo ciddi bir eleştiri-özeleştiri sürecinin gerekçesidir" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Asgari ücretin bugün 11 bin 402 lira olduğunu anımsatan Uçar "Yoksulluk can yakmaya ve can almaya devam ediyor. Asgari ücret bugün 11 bin 402 lira oldu. Asgari ücretin bu şekilde belirlendiği ülkede yoksulluk sınırı 33 bin lira. İktidara sesleniyoruz,  bununla siz geçinin bakalım nasıl geçineceksiniz?" diye konuştu.

Uçar konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Bizim için asıl mesele, faşizmle hangi yol ve yöntemlerle mücadele edeceğimizdir. Temsili ve orta sınıf siyasetine sıkışmayan, siyaseti siyasetsizleştiren popülizme kapılmadan toplumsal ittifaklarımızı genişleterek yolumuza devam edeceğiz.

Milliyetçi ve hamaset diline sarılanlar, siyasetimizi dar bir alana sıkıştırmaya çalışanlara ifade edelim ki buradan size ekmek çıkmaz. Herkes duysun ki bizi reddettiğimiz zihniyete ve söylemlere mahkum edemediniz, bundan sonra da edemezsiniz

İktidar için şunları söylemek mümkün; ruhu hırs ile zehirlenen dünyayı dar bir nefret çemberinden görenler, ülkeyi kaz adımlarıyla kan ve sefalete sürükleyenlere geçit vermeyeceğiz.
Dün yapılanları yapılmamış gibi gösteren, gerçeği ters yüz eden devletin her kademesinde türeyen Erdoğan ve Erdoğancıklara geçit vermeyeceğiz.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU