Bahçeli: Seçimlerin saygı, sağduyu ve demokratik olgunluk içinde gerçekleşmesini diliyorum

MHP lideri, “Bu seçimlerde huzurla husumet arasında bir tercih yapılacaktır” diye konuştu

Fotoğraf: MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Seçimlerin saygı, sağduyu ve demokratik olgunluk içinde gerçekleşmesini diliyorum” dedi.

Bahçeli, Aydın’da düzenlenen “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantısında konuştu.

“10 gün sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ülkemizin dirliğine, milletimizin birliğine, demokrasimizin geleceğine, insanımızın huzur ve refahına hayırlı ve kalıcı sonuçlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” ifadesini kullanan Bahçeli, “Bunun yanında seçimlerin saygı, sağduyu ve demokratik olgunluk içinde gerçekleşmesini diliyorum” dedi.

“Huzurla husumet arasında bir tercih yapılacak”

“14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri demokrasi ve siyasi tarihimizin kilit taşıdır” ifadelerine yer veren Bahçeli şöyle devam etti:

Bu seçimlerde huzurla husumet arasında bir tercih yapılacaktır. Bu seçimler kucaklaşmayla kutuplaşma arasında bir mücadeleye sahne olacaktır. 14 Mayıs’ta ya Türkiye’nin kudretini seçeceğiz ya da kumar masasında heba olup gideceğiz. Ya Türk ve Türkiye Yüzyılı Vizyonunu canlandıracağız ya da ağır sorunlara gömülmüş acıklı bir ülkeye mahkum olacağız.

HDP’nin bir eşbaşkanı geçen hafta Aydın’da konuşmuş. Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na bir oy da Yeşil Sol Parti’ye istemiş” açıklamasında bulunan Bahçeli, “Terörist arkadaşlarının serbest kalması için bu rezil talebi dillendirmiş. Hani HDP’yle ortaklıkları yoktu. Hani HDP’yle beraber yürümüyorlardı. Bunlar yalancıdır, bunlar namerttir, bunlar güvensizdir. HDP neyse CHP ve İYİ parti odur. Yeşil Sol Parti demek CHP ve İYİ Parti demektir. PKK hepsini birden kafese almıştır. Uyarıyorum, Kemal Kılıçdaroğlu’na verilecek her oy Kandil’e gidecek. Dikkatinizi çekiyorum, Kemal Kılıçdaroğlu’na verilecek her oy saldırı, suikast ve kanlı eylemlere hizmet edecek. Önemle altını çiziyorum, CHP’ye ve İYİ Parti’ye verilecek her oy Türkiye’nin önünü kesecek, Türk milletinin tarihi yürüyüşünü sekteye uğratacak” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU