Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticari aracını yenilemek isteyen esnaf ÖTV ödemeyecek

Kılıçdaroğlu eleştiren Erdoğan, "Cezaevlerini boşaltacağız' diyor, bu ülke hukuk devleti, neyi boşaltıyorsun?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni için Bursa'da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan törene yerli üretim Togg otomobili ile geldi.

Tören öncesi "halk buluşması" programında vatandaşa seslenen Erdoğan, "Togg sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir teknoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece Togg'ta değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir" dedi.

"Ticari aracını yenilemek isteyen esnaf ÖTV ödemeyecek"

Konuşmasında esnaf ve üreticiler için getirecekleri yeni vergi muafiyetlerinden bahseden Erdoğan şunları söyledi:

Esnaflarımızla ilgili bazı müjdelerimizi paylaşacağım. Daha önce bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. Dünyada örneği olmayan düzenleme yapmıştık. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor. Basit usulden yararlanma hadlerini yeniden düzenledik. Basit usul dışında kalan 13 büyükşehrimizdeki pazarcı esnaflarımızı bu uygulamaya dahil ediyoruz. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun. Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var. şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız işlerden biri bu olacaktır. 

"Bay bay Kemal 'Cezaevlerini boşaltacağız' diyor, bu ülke hukuk devleti, neyi boşaltıyorsun?"

Konuşmasında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan şunları kaydetti:

7'li koalisyon ülkemizin kazanımlarını kaybetmek için gün sayıyor. Bay bay Kemal 'cezaevlerini boşaltacağız' diyor. Bu ülke hukuk devleti, neyi boşaltıyorsun? Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu bile "Çıkaracağım' diyor. Bunun yanında "Apo'yu da çıkaracağım" diyor. Bunu diyen kim? Meral Hanım o da söylüyor. HDP zaten söylüyor. 14 Mayıs'ta gelin 7'li masayı gömelim.

Karşımızdaki cumhurbaşkanı adaylarının ve muhalefetin hepsini üst üste koyun, sadece son birkaç yılda, birkaç ayda açılışını yaptığımız projelerin yanına bunlar yaklaşabilir mi? Karadeniz gazının bu kazancı ile geleceğimize de yatırım yapacağız. Aile ve gençlik bankası kuracağız. Amacımız aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları buradan finanse edeceğiz. Ev hanımlarının primlerinin üçte birini buradan karşılayarak emekli olmalarını sağlayacağız. Bay bay Kemal ise Londra'nın tefecilerinden 300 milyar lira getirecekmiş. Yok böyle bir şey. Gençlerimize destek vereceğiz. İstihdamlarını bu kaynakla kolaylaştıracağız. Girişimci gençlerimizin de yanında olacağız. Gönül huzuru ile yuvalarını kurmaları için 2 yıl ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi ile evliliklerini teşvik edeceğiz. Gençler, evliliğe karşı durmak yok. Siz bu LGBT'cilere bakmayın. Bu CHP LGBT'ci, İYİ parti LGBT'ci, HDP LGBT'ci. Cumhur İttifakı kutsal ailesiyle bu yolda yürüyor. 

Bir yanda ülkenin ve milletin geleceğiyle ilgili hiçbir vizyonu, programı olmayan 7'li koalisyon var; diğer tarafta 21 yıllık hizmetlerini Türkiye Yüzılı ile taçlandırmak isteyen Cumhur İttifakı var. Sandıkta verilen yanlış kararın telafisi çok ağır olur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU