Donald Trump, Fox News'un Dominion'la uzlaşmaya varmasıyla ilgili sessizliğini koruyor

Trump daha önce Fox'u, 2020 seçimleri hakkında yalan söylemeyi sürdürmeye çağırmıştı

 (Andrew Harnik/AP)

Bir zamanlar Fox News'un demirbaşlarından olan ve 2020 seçimlerini kaybettikten sonra kanala sırtını dönen eski ABD Başkanı, sağcı kanalın, seçimlere hile karıştırmakla haksız yere suçladığı oylama makinesi üreticisinin açtığı karalama davasında uzlaşmaya karar vermesiyle ilgili sessizliğini koruyor.

Fox News'un Dominion Oylama Sistemleri'yle 787 milyon dolarlık bir uzlaşmaya varmasından bu yana geçen saatler içinde eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medyadaki paylaşımları arasında, sattığı bir dizi dijital oyun kartını tanıtan çok sayıda gönderi, Florida Valisi Ron DeSantis'e yönelik saldırılar, Elon Musk'la ilgili tuhaf şikayetler ve Twitter'da sansür olduğu iddiaları (Trump, önceki aylarda tekrar açılan hesabını henüz kullanmadı) yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Trump, Fox'un, izleyicilerinin canı sıkılmasın diye gerçeği aktarmaktansa Dominion'ın ürünleri hakkında sürekli yalan haber yaptığı için şirkete ne kadar ödemesi gerektiğini belirlemeyi Delaware jürisine bırakmak yerine, sağcı kanalın bir milyar doların dörtte üçünden fazlasını teklif etme kararıyla ilgili yorum yapmadı.

Hakkında iki kez azil soruşturulması başlatılan eski ABD Başkanı davayla ilgili en son yorumunu pazartesi günü, milyar dolarlık davada jüri seçimi başlayacağı zaman yapmıştı.

Truth Social'da açıklama yapan Trump, tüm harfleri büyük bir mesaj yayımlayarak Fox'u, ilk başta davanın açılmasına neden olan yalanlara daha sıkı bağlanmaya çağırmıştı.

Trump şöyle demişti: 

Eğer Fox sonunda 2020 başkanlık seçimlerinde büyük çaplı hile ve usulsüzlükler gerçekleştiğini kabul ederse ki bu onlar ve Amerika için iyi bir şey olur, kendilerine karşı açılan ve hiç olmaması gereken dava epey zayıflar.

Eski ABD Başkanı sözlerine şunları da eklemişti:

Fox'taki vatanseverleri ortada bırakmak yerine onlara destek olun, onlar haklı! Çoook fazla kanıt var; devlet kameralarına yakalanan toplu oy pusulası doldurma görüntüleri, FBI'ın Twitter ve Facebook'la işbirliği yapması, eyalet yasalarının uygulanmaması vb.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU