JPMorgan CEO'su: İklim kriziyle mücadele için özel mülklere el konmalı

Jamie Dimon, yenilenebilir enerjiye daha fazla ve hızlı yatırım çekmek için kamulaştırma yönteminin kullanılmasını önerdi

Dimon, Amerikan hükümetinin iklim krizi karşısında daha hızlı şekilde organize olması gerektiğini belirtti (Reuters)

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, hissedarlara yazdığı yıllık mektupta iklim kriziyle mücadelede sıfır emisyon hedefini yakalamak için özel mülk sınıfındaki tarlalara el konularak buralarda rüzgar ve güneş enerjisi üretimi yapılması gerektiğini söyledi.

Dimon, pazarın kendi kendine gelişmesi beklenirse iklim krizi karşısında insanlığın elinde sadece birkaç seçenek kalacağı uyarısında bulundu.

Mektubunda reform çağrısı yapan Dimon, "Küresel iklim değişikliğinin en maliyetli etkileri defetmek için harekete geçme zamanı tükeniyor" ifadelerini kullanırken, güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanmak için yeterli yatırımların hızlı bir şekilde bulunamadığına dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dimon, "Temiz enerji teknolojilerine devasa küresel yatırım yapılmalı ve bu yıldan yıla büyümeli. Hükümetler, şirketler ve sivil toplum kuruluşları pratik politika değişiklikleri için işbirliği yapmalı" diye konuştu.

Dimon özellikle, yenilenebilir enerjiye yeterince yatırım çekebilmek için "kamulaştırma" yönteminin kullanılması gerektiğini söyledi.

Bir Wall Street bankasının uzun süredir görev yapan CEO'sundan gelen sıradışı "kamulaştırma" önerisi dikkat çekerken, birçok ABD eyaletinde tartışma başlatma potansiyeli taşıyor.

Geçen pazartesi Iowa eyalet yöneticileri, karbon boru hattı şirketlerinin kullandığı kamulaştırma yöntemlerinden mülk sahiplerini korumak için yeni bir yasa çıkarmıştı.

Dimon ayrıca, Ukrayna savaşının ardından ülkelerin ve şirketlerin enerji güvenliği planını yeniden tasarlaması gerektiğine dikkat çekti.


Independent Türkçe, The Telegraph, RT

DAHA FAZLA HABER OKU