Dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya, mutluluk dersleri vermeye başlayacak

Fakat sadece seçkin bir azınlık bu sırrı öğrenebiliyor

(Unsplash)

Finlandiya, katılımcıların "içlerindeki Finliyle" bağlantı kurmasını sağlamak için mutluluk ustalık sınıfı açıyor.

Dünya Mutluluk Raporu tarafından üst üste 5. kez "dünyanın en mutlu ülkesi" seçilen İskandinav ülkesindeki turizm yetkilileri, mutluluklarıyla yeniden bağlantı kuracaklara yardım etme amacıyla benzersiz bir inzivaya çekilme uygulaması başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Finlandiya'nın Lakeland bölgesine seyahat edecek katılımcılar Kuru isimli, her şey dahil tatil köyünde konaklayacak.

Konaklama süresince konuklar doğadaki malzemelerle yapılan el sanatları hakkında bilgi edinecek, ormanlarda ve göllerde egzersiz yapacak, "sakinleştirici seslerin ve müziğin" keyfini çıkaracak, "ruh ve bedenleri için yemek" yiyecek ve "kişisel koçları olarak çalışan uzmanlar" sayesinde Fin yaşam tarzını deneyimleyecek.

 

Visit Finland, seçilen 10 şanslı katılımcının Finlandiya'nın Lakeland bölgesindeki Kuru Tatil Köyü'ne seyahat ederek içsel mutluluğu yakalama yollarına dair yüz yüze koçluk alacağı benzersiz bir "Mutluluk Ustalık Sınıfı" için başvuruları açtı

İlginizi çekti mi? Bu 4 günlük kaçamak ilk başta iki aşamalı bir başvuru süreciyle sadece 10 şanslı kişiye açık ama ustalık sınıfının yılın ilerleyen dönemlerinde çevrimiçi ortamda da sunulması planlanıyor.

Mutluluk Ustalık Sınıfı, seyahat ve konaklama masraflarını karşılayacak ve katılımcılar kendilerine ait özel odalarda kalacak.

Visit Finland'a göre ideal başvuru sahipleri "Finlandiya doğasıyla ve iyi olmaya bütünsel yaklaşımla ilgilenen, dışa dönük kişiler" olacak.

Kişisel gelişim meraklısı ya da Finlandiya doğasında hayatta kalma becerilerine sahip olmanıza gerek yok. Tek istediğimiz açık fikirli olmanız.

İlgilenen adayların başvuru formunu doldurması ve "onları gizliden gizliye Finli olabileceklerine inandıran şeyleri gösterdikleri ve neden Mutluluk Ustalık Sınıfına katılmak istediklerini anlattıkları" bir sosyal medya meydan okuması yapması gerekiyor.

Keşfedilmek için #FindYourInnerFinn (İçinizdekiFinliyiBulun) ve #VisitFinland (FinlandiyayıZiyaretEdin) etiketlerini kullanarak bizi @ourfinland kullanıcı adıyla etiketleyin.

Business Finland'ın üst düzey yöneticisi Heli Jimenez ustalık sınıfının, katılımcıların mutluluktan yararlanmasını sağlamayı amaçladığını söylüyor.

Jimenez, "Sık sık karşılaştığımız bir soru şu: 'Nasıl bu kadar mutlusunuz?'" diyor.

Fin mutluluğunun doğayla yakın ilişkimizden ve mütevazi yaşam tarzımızdan kaynaklandığına inanıyoruz: Bu mistik bir durum değil, öğrenilebilen ve paylaşılabilen bir beceri.

Başkalarının Fin ruh halini bulmasını ve bunda ustalaşmasını sağlamak istiyoruz. Ustalık sınıfımız için en iyi koçları, Finlandiya'nın en nefes kesici tatil köylerinden birini ve güzel Fin doğasının ortasında, yaz başında bir zamanı seçtik.

Mutluluk ustalık sınıfı başvuruları halen açık ve 2 Nisan 2023'te sona erecek.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı'nın her bahar Gallup Dünya Anketi verilerini kullanarak hazırladığı Dünya Mutluluk Raporu'na göre düşük suç oranları, doğal güzelliklerin bolluğu, topluluk ve işbirliğine verilen önem, evrensel sağlık hizmeti ve çok az kişinin yoksulluk içinde yaşamasının Finlandiya ulusunun mutluluğuna katkıda bulunduğu düşünülüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU