Siyasi parti liderlerinden Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle geçmiş olsun mesajları

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depreme ilişkin olarak liderler, sosyal medya hesaplarından çeşitli paylaşımlar yaptı

Fotoğraf: AA

Siyasi parti genel başkanları, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle "geçmiş olsun" mesajları yayımladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesinden maalesef acı haberler art arda geliyor, yüreğimiz dağlanıyor… Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu depremin ardından bölgenin yerel yöneticileriyle de görüştü.

CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanları ile Adıyaman, Elazığ, Malatya, Osmaniye, Kilis belediye başkanlarını telefonla aradı.

Kılıçdaroğlu, görüşmelerde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrası bölgedeki durum hakkında bilgi aldı.

Ayrıca AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat ile de görüşen Kılıçdardoğlu, enkaz altında kalan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi için geçmiş olsun dileklerini iletti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de paylaşımında, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yazılı açıklamasında, "Maalesef deprem bölgesinden yüreğimizi yakan haberler peş peşe geliyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Dualarımız, can kayıplarının artmaması içindir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız, enkaz altındaki vatandaşlarımızla" paylaşımında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından, "Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kurtarılmayı bekleyenler için dua ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz" açıklamasını yaptı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli deprem vesilesiyle aziz milletimize çok geçmiş olsun. Dualarımız yardım bekleyen vatandaşımızın biran evvel kurtarılması için. Allah yardımcımızdır" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı da ortak bir açıklama yaptı..

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Gaziantep, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis olmak üzere birçok ilimizi etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Afet bölgelerinde enkaz altında kalan tüm vatandaşlarımızın ivedilikle kurtarılması için sürdürülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Arama kurtarma çalışmalarında görev alan tüm görevlilerimize Allah'tan güç ve kuvvet diliyoruz. Böyle bir felaket karşısında herhangi bir ayrım yapmaksızın merkezi hükümetin yerel yönetimlerle güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir. Başta AFAD ve belediyelerimiz olmak üzere ilgili tüm devlet kurumlarımızın koordinasyon ve titizlik içinde yürüteceği çalışmalarla birlikte milletimizin desteği ve dualarıyla bu zor günleri de aşacağız. 85 milyon tek yürek olarak dayanışma içinde tüm yaralarımızı hızla saracak, bu felaketi birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Bu afet sürecinde AFAD'ın tüm uyarılarının önemle takip edilmesini; hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesini, haberleşmelerin kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılmasını; hayati durumlar haricinde telefon görüşmelerinden kaçınılmasını, yolların arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçları için boş bırakılmasını ve yapılacak yardımların ilgili kamu kurumları ve yerel yönetimlerle koordinasyon içinde yürütülmesini, tüm bu hususlara hassasiyetle uyulmasını vatandaşlarımızın bilgisine sunarız. 
Türkiye olarak kenetlendik. Dualarımız deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımız için. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da açıklamasında, geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Can kaybı olmaması için Allah'a dua ediyorum. Cenab-ı Allah memleketimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin. Yeniden Refah Partisi olarak tüm teşkilatlarımızı AFAD koordinesinde gönüllü çalışmalara destek olmaya davet ediyoruz" mesajını paylaştı.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek, "Enkaz altındaki vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşılıp sağ salim kurtarılmasını temenni ediyorum. Başın sağ olsun, geçmiş olsun Türkiyem" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kahramanmaraş merkezli depreme CHP'li belediyelerin 174 araç ve 818 personelle destek sağladığını bildirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kahramanmaraş merkezli deprem için heyet görevlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle milletvekillerinden oluşan bir heyeti bölgeye gönderdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıları paylaşmak üzere bir heyet görevlendirildiğini bildirdi.

Özdemir, heyetin, Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın başkanlığında Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ve Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'dan oluştuğunu kaydetti.

 

Independent Türkçe, AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU