Seks tarikatı lideri Lawrence Ray'e 60 yıl hapis: "Bu sadizm"

"Bugünkü ceza, Ray'in kurbanlara bir daha hiç zarar vermemesini sağlayacak"

Mahkemede söz hakkı tanınan Larry Ray pişman olmadığını söyledi (New York Güney Bölge Mahkemesi)

ABD'de seks ticareti, şantaj ve zorla çalıştırma gibi 15 suçlamanın hepsinden suçlu bulunan seks kültü lideri Lawrence Ray'in cezası belli oldu. Manhattan'daki federal mahkeme cuma verilen kararla 63 yaşındaki adamı 60 yıl hapse mahkum etti. "Bu sadizm" diyen Yargıç Lewis J. Liman, suçlar için "iğrenç" ifadesini kullandı.

Manhattan'ın en üst düzey federal savcısı Damian Williams kararın ardından yaptığı açıklamada Ray'in, "masum kurbanlara acımasızca ve ömür boyu sürecek zararlar verdiğini" söyledi:

Bugünkü ceza, Ray'in kurbanlara bir daha hiç zarar vermemesini sağlayacak.

"Larry" olarak bilinen suçlu, New York'taki Sarah Lawrence Koleji'ne giden kızı Talia'nın 2010'da kampüse yerleşmesiyle birlikte burada bir tarikat başlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ray öğrencilerin beynini yıkarken, içine kapanık kişilere onların intihar arzusunu bildiğini ve bunun üstesinden gelmelerini sağlayabileceklerini söylüyordu.

Çeşitli manipülasyon yöntemleriyle hem onların paralarını aldı hem de birbirinden garip isteklerine boyun eğdirdi.

Ancak Ray hakkında The Cut dergisinde 2019'da yayımlanan bir yazının ardından açılan soruşturma kültün sonunu getirdi. Seks kültü lideri Şubat 2020'de tutuklandı.

Kurbanlardan Felicia Rosario mahkemeye verdiği ifadede kendilerine bebek bezi bağlandığını, emzik kullanmaya ve yabancılarla cinsel ilişkiye girmeye zorlandıklarını anlattı. 

Mağdurlardan Claudia Drury, 19 yaşındayken külte katıldığını mahkemede belirtti. 4 yıl boyunca otellerde seks işçiliği yaparak kazandığı 2,5 milyon doları Ray'e verdiğini bildirdi. Ayrıca, Central Park'ta yabancılarla yatarak ve bir taksi şoförüne ödeme yapmak yerine onunla cinsel ilişkiye girerek Ray'in cinsel özgürleşme tavsiyelerine de kulak verdiğini söyledi.

Mahkemde Ray'in, kadın mağdurlardan birini dışarıdan getirdiği yemeğin soğuk olduğunu söyleyerek yere fırlattığı ve üç kişiyi bir evinde çalıştırmaya zorladığı  da ortaya çıktı.

Larry Ray'in avukatı Marne Lenox, paranoid kişilik bozukluğuna sahip olan müvekkilinin söylediklerine gerçekten inandığını söyledi. Lenox, Ray'i takip edenlerin varlıklı ve eğitimli olduğunu da vurguladı. 

Avukatlar ayrıca Ray'in istismarın olduğu bir evde büyüdüğünü iddia etti. Büyükannesinin Ray'i dövdüğü iddia edilirken Ray'in ayrıca büyükbabasının da cinsel istismarına uğradığı ileri sürüldü.

Savcılar, davanın 6 Nisan'daki duruşmasında hakkındaki 15 suçlamadan da suçlu bulunan Ray'in müebbet hapse mahkum edilmesini istiyordu. Ancak mahkeme 60 yıl hapis cezası verdi.

 

Independent Türkçe, The Guardian, CBS News

DAHA FAZLA HABER OKU