Erdoğan duyurdu: Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkartıyoruz

Memur ve emekli maaşarına uygulanacak zam artış oranının yüzde 30'a yükselttiklerini belirten Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 5 bin 500 olduğunu kaydetti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İktidarda olduğu süre içerisinde eser ve hizmet siyasetiyle milletin gönlüne girdiklerini söyleyen Erdoğan, 6'lı masayı kastederek,  "Varsın birileri ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirlerine çelme taksın, birbirlerinin gözünü oysun. Varsın birileri bizim emeğimizi iki satır sosyal medya mesajıyla çalmaya kalksın. Varsın birileri kendi saplantılarını ülkenin gerçeği sanarak kendi devletine karşı kin kusmaya devam etsin" dedi.

"Biz demokrasimizi güçlendireceğiz, mağdurların umudu olarak ülkemizi bölgesinde ve dünyada yüceltmeyi sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, "AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın farkı diğerlerinden budur. Milletimiz yalanlara, kavgalara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey kendisi ve evlatları için kimin ne yaptığıdır. Ne icat ne vizyon konusunda bizimle yarışacak kimse görmedik, tanımıyoruz. Bizim en büyük gücümüz inancımızdır" ifadelerini kullandı.

"Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, ben bu seçimle ilgili söylüyorum"

Konuşmasında, "Tüm milletimizden 2023'te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz" ifadesini kullanan bu sözüne de açıklık getirerek, "Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, ben bu seçimle ilgili söylüyorum. 'Start' değil bu 'finish', bunu bu şekilde başaracağız" dedi.

Karadeniz keşfedilen gaz rezervi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Erdoğan şunları söyledi:

Karadeniz gazını milli sisteme bağlamak için 8 bin personelle yürüttüğümüz çalışmalarda sona yaklaştık. Doğalgaz rezervimizi 710 milyar metreküpe yükselttik. Adana ve Cizre'deki son keşiflerle petrol üretimimizi arttırdık. Dünyanın en büyük ikinci nadir toprak elementi rezervi ülkemizde keşfedildi. Bu sene enerjide Karadeniz gazının ilk fazını mart ayının sonunda devreye alıyoruz. Nükleer güç santralimizin ilk ünitesinde elektrik üretmeye başlıyoruz" diye konuştu.

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yükseltildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverenlere verilecek asgari ücret desteğinin 400 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 25 artış oranı ile ilgili de konuşan Erdoğan, sözkonusu oranı yükseltiklerini belirterek şunları söyledi:

Memurlarımızın ve emeklilerimizin oranlarına razı olamadık. Bakanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkacak formüller bulmaları talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkaracak imkanlar sağladık. Buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdelerini veriyoruz. En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum.

"Bizim Atina'yla işimiz yok"

Savunma sanayisinde yapaılan projeler ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Biz İHA'yı yaptık mı, SİHA'yı yaptık mı, Akıncı'yı yaptık mı, Kızılelma'yı yaptık mı? Şimdi savaş uçağını yapıyor muyuz? Bu millet yapar. Bizim kendi eserimiz olan füzemiz yoktu, şimdi bunları kendimiz yapıyor muyuz? Öyle yapıyoruz ki Yunan tutuştu. 561 kilometre menzil, ben de arkadaşlara dedim ki yetmez, bunu 1000 kilometreye çıkarmamız lazım. Bu haber geçince 'Bunlar Atina'yı vuracak' yazmaya başladılar. Siz uslu durun, bizim Atina'yla işimiz yok. Bize dokunmayana, biz dokunmayız" dedi.

Erdoğan'dan "Seçim tarihi öne çekilecek mi?" sorusuna yanıt

Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Seçim tarihi öne çekilecek mi" sorusuna Erdoğan, "Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi gündemimize girer" diye yanıt verdi.

"Ben bir tarih açıklamadım. Kamuoyunda ne görüşülür, ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize girer” diyen Erdoğan, “Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Sular durulmadan olmaz. Öne alınması ile ilgili değerlendirmemiz var" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU