Sancar: İstanbul'u faşizmin üssü yaptırmayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "İstanbul ve Roboski buluşacak; bu rejimi de bu iktidarı da durduracak ve gönderecek" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında konuştu.

Kadıköy'de düzenlenen eylemde HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'ye polisin tokat attığını hatırlatan Sancar, "HDP'den korkuyorlar, HDP'nin bu rejim inşasını durduracağını biliyorlar, HDP'nin bu iktidara kaybettirme gücünün farkındadırlar. O nedenle saldırılar pervasızlaşıyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancar şöyle devam etti:

Biz bu saldırıyı protesto etmek ve açıklama yapmak için İstanbul Kadıköy ilçe binamızın önünde bir araya gelmeyi kararlaştırmıştık. Ben ve Buldan; vekillerimiz, bileşen partilerimiz, ittifak güçlerimiz orada buluşacaktı. Oraya gitmeye kalkıştığımızda gördük ki bütün yollar abluka altında, bütün yollar kesilmiş, binlerce polis yığılmış... Gerçek bir abluka yaratmışlar. Bu abluka, bu düzenin sembolüdür. Topluma, siyasete, adalete, hakikate abluka... 

İktidar korkuyor. Bizlerin kararlılığından korkuyor. Bu rejimin inşasını durduracak olma irademizden korkuyor; geleceği, demokrasi adalet ve barış üzerine kurma ısrarımızdan korkuyor. Yürüyüşümüz büyüyerek devam ediyor bu da iktidara her alanda korku salıyor.

"İstanbul ve Roboski buluşacak; bu rejimi de bu iktidarı da durduracak ve gönderecek"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararı da Sancar'ın açıklamalarında yer buldu.

Sancar "İstanbul'u bu yeni rejimin inşasında bir üs haline getirmek istiyorlar. Seçilmiş belediye başkanına yargıyı kullanarak ceza veriyorlar, üzerimizde sayısız kez uyguladıkları bu politikayı İstanbul'a taşıyorlar. Bu operasyonun amacı da belli. Bizler üzerinde denedikleri politikaları bütün Türkiye'ye yayıyorlar" diye konuştu.

Sancar şunları kaydetti:

Bu iktidarı, yeni rejim inşasını durdurmanın yolu en geniş demokratik ortak mücadelesinden geçiyor. İstanbul'u faşizmin üssü yaptırmayacağız! Bunun yolu İstanbul'dan Roboski'ye dalga dalga ortak mücadele ve dayanışma hattını oluşturmaktan geçiyor! İstanbul ve Roboski buluşacak; bu rejimi de bu iktidarı da durduracak ve gönderecek. 

"Çocuk istismarının neredeyse olağanlaştığı bir düzen kurdular"

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi 6 yaşında iken imam nikâhı ile kendisinden 23 yaş büyük Kadir İstekli evlendirildiği ve cinsel istismara maruz bırakıldığı iddialarına da değinen Sancar ,"Çocuk istismarının neredeyse olağanlaştığı bir düzen kurdular. Hiranur Vakfı'ndaki dehşet verici olay gözlerimizin önünde durmaya yeter. Tarikat, siyaset, ticaret üçgeninde yarattığı girdaplarla bu kötülükleri besliyorlar, menfaat elde ediyorlar. Bu ülkeyi, bu bataklıktan çıkartacağız" diye konuştu

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU