Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri bir mahkeme kararını bahane ederek masadaki hesabı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor

"Ortada gelen bir yasak veya biten yargı süreci yok. Önce istinaf sonra Yargıtay'a gidecek"

Erdoğan, projelerin toplu açılışı için Mardin'e geldi / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşuyor.

Mardin’e yapılan yatırımlardan söz eden Erdoğan, “Mardin'de de petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. 3 kuyumuzun açılışını yapıyoruz” dedi.

Mardin Havalimanı'na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal yaptık” diyen Erdoğan havalimanının adının Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini söyledi. Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu topraklarda yaşayan insanların kanları üzerine kendilerine saltanat kurmak isteyenlerin planlarının bir yenisi her gün ortaya saçılıyor. Bütçe Komisyonu bitti, 325 oyla Cumhur İttifakı bunları duman etti.

Bay Kemal, 6 yaşındaki çocuğı konuşuyorsun, bizim ciğerimiz yanıyor. O bir felaket ayrı bir konu. 12-13-14 yaşında Kandil'e kaçırılan o yavrular için bir kelime ettin mi? O terör örgütlerinin taciz ettiği yavrular ile ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret ettin mi, helalleştin mi? Ah cambaz ah. Helalleşmeye geldim diyor. Helalleşeceksen Diyarbakır'a git. HDP'ylesin. HDP ne yapıyor, Kandil ile iş tutuyor. Kandile'e karşı senin ciğerin yok ciğerin, bir laf edemezsin.

Karşıma bir tane muhteşem bir tablo koymuşlar. Üzümümüz Şire'dir, 6'lı masa fitnedir. Reis sen dik dur, Mardin seninledir. Doğru mu, doğru. Ben de Mardin ile beraberim. Mardin inşallah çok daha muhteşem olacak.

Ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Demokrasimizin eksikleri varsa birlikte tamamlayacağız. Kardeşlerimizi güçlendirmenin önünde engeller var ise onları kaldıracağız. Aramıza kimseyi sokmadan işimize bakacağız. Bunun için ne diyoruz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacğaız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Dün Trakya'da yer altı doğal gaz terminalinin açılışını yaptık. Ne kadar 4 milyar 600 milyon metreküp. Onlar sağda solda dedikodu yapıyorlar, biz ise iş yapıyoruz iş. Ülkemize 20 yılda kazandırdığımız asırlık eser ve hizmetler sayesinde atılımlarımızı daha ileri taşıyoruz. Bugünkü açılış töreni ile ve 20 senede şehrimize kattıklarımızı özetle anlattık.

İmamoğlu hakkındaki dava

Bir mahkeme kararının üzerinden koparılan fırtınanın arkasında faşist zihniyet var. Benimle, hükümetimizle, milletimiz ile alakası yok. Ortada siyasi bir tartışma, fikir kavgası veya hizmet mücadelesi sözkonusu değil. Yazılıp çizilenlere bakınca bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış birçok lafın iddialıca söylendiğini görünce gülüyoruz. Bizans vari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmeye çalıştıklarını görünce üzülüyoruz. Tablo nettir. Anayasa'nın 138'nci maddesine göre hakimler görevlerini bağımsız olarak kanuna ve hukuka uygun şekilde yaparlar. Ben söylemiyorum, Anayasa'nın 138. maddesi söylüyor. Her kararı beğenmek zorunda değiliz. Bizim de beğenmediğimiz, eleştirdiğimiz kararlar olmuştur. Bu kimseye kararları tanımama hakkı vermez. Hayatımız yasaklarla mücadele ile geçti. Çözümü daima millette, milli iradede bulduk. Milli iradenin gücünün dışında bir çözüm aramadık.

Önce istinaf sonra Yargıtay'a gidecek

Karşımıza bir isim çıkaramadılar. Masadaki herkesin kafasında bir başka hesap ve niyetin olduğu cümle alemin malumudur. Birileri bir mahkeme kararını bahane ederek masadaki hesabı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bu tek parti faşizmi artığı zihniyetin milletimizden kendini tiksindiren durumu budur. Hep başkalarının sırtından iktidar rüyası görme hastalığından bir türlü kurtulamadılar. Ortada gelen bir yasak veya biten yargı süreci yok. Önce istinaf sonra Yargıtay'a gidecek. Mahkemenin eksiği veya hatası varsa orada gerekli düzenlemeler yapılabilir. Biz 6'lı masadaki bu oyunun içerisinde yer almadık, yer almayacağız.

Bizim için aday fark etmez

Bizim için onların adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış. Meydanlar işte gümbür gümbür her şeyi söylüyor. Yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsinler. Ali, Veli, Ayşe, Fatma fark etmez. Adayımız şu deme cesaretini göstersinler. Biz de meydanlarda kiminle kapışacağımızı bilelim. Karşımıza çıkardıkları adaylar bugüne kadar böyle bir hava oluşturamadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU