Erdoğan: İstismar iddiaları tam bir faciadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrası "Reşit yaşa ulaşmadan evlilik gibi hususlardaki hassasiyetimizi kimseye sorgulatmayız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

6 yaşında dini nikahının kıyıldığı ve yıllarca zincirleme istismar ve tecavüze uğradığı gerekçesiyle adliyeye giden İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'ye ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından konuştu.

Erdoğan, “13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Hele hele daha küçük yaşlardaki istismar iddiaları tam bir faciadır” dedi.

"Reşit yaşa ulaşmadan evlilik gibi hususlardaki hassasiyetimizi kimseye sorgulatmayız” diyen Erdoğan, “Mesele medyada yer alana kadar bakanlıklarımız, kurumlarımız her türlü işlemi bihakkın yerine getirmiştir” ifadesini kullandı.

Erdoğan, muhalefete, “PKK'nın, annelerinin kucağından kaçırıp dağa götürdüğü, liderlerinin istismarına maruz bıraktığı 12-13 yaşındaki kızlarımız için de aynı tepkiyi bekliyoruz” sözleriyle yüklendi.

Değişikliğe destek çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili, “Demokrasi, hak ve özgürlük kavramlarını samimiyetle savunan herkesi bu teklifi desteklemeye çağırıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Siyaseti halka dayanarak yapmak yerine küresel vesayet araçlarının ülkemizdeki temsilciliğine soyunmak asırlık Cumhuriyet tecrübesinden nasiplenmemektir" diye konuştu.

“Sinsi ve çirkin hesapları bir kez daha bozacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda, “Sınırlarımızdaki güvenlik hattını tamamlayarak sinsi ve çirkin hesapları bir kez daha bozacağız" ifadelerini kullandı.

Enflasyon açıklaması: Herkes hesabını yüzde 20’lere göre yapsın

Erdoğan, “Malı veya hizmeti, akıl ve vicdan sınırlarının ötesinde ekonomik işleyişe zarar verecek şekilde fiyatlandıranlar, kendilerine kaybettirdiklerini unutmamalı” diyerek şunları kaydetti:

Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın. Ülkenize güvenin, sahip çıkın, destek verin. Kısa vadeli endişeler ve kazanç kaygılarıyla ülkenin geleceğine zarar verecek her türlü tasarruftan uzak durun.Yılbaşında her hareketlenmeyi izleyecek, reel ekonomik işleyişe aykırı her gelişmeyi belirleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz.

Kredi ve burs miktarları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarının lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3750 liraya yükseltildiğini açıkladı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU