Tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar: Silivri hiç soğuk değil; benim evde kalorifer yanmıyor burada yanıyor

Kolivar, “Kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin” ifadesini kullandı

Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir" demesinin ardından gözaltına alınan ve dosyasına eklenen paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar cezaevinden avukatı aracılığıyla mesaj gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kolivar, avukat Tugay Bek aracılığyla gönderdiği mesajda, “Benden önce tutuklanan insanlar da haksız yere tutuklandı, tweet attığı, konuştuğu, şarkı söylediği için. Onlar da haksızdı bu da haksız. Ben de bu hukuksuzluk silsilenin bir parçası oldum. Ama kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor burada yanıyor” ifadesini kullandı.

Evrensel’den Meltem Akyol’un haberine göre; Bek, “Türk milletini alenen aşağılama” suçlamasıyla gözaltına alınıp “Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ile Silivri’deki cezaevinde görüştü.

 Kolivar’ın “Ben Karadenizli bir Türk’üm, kendi milletimle gurur duyarım. Ama ben insanı severim, insanları milletlerine göre de ayırt etmem. Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem” dediğini anlatan Bek, “Televizyondaki açıklamayı incelemediler baktılar ki halkı aşağılama diye bir niyet yok, bir tweet bulup bunu ‘cumhurbaşkanına hakaret’e çevirdiler. Geçen mart ayında birisi cumhurbaşkanın diplomasından bahsetmiş ben de ‘olsa dükkan senin’ demişim. Bu ‘hakaret’ dedikleri. Beni neye göre yargılıyorlar, anayasaya göre mi, Cumhurbaşkanının anayasasına göre mi?” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz

 

Evrensel

DAHA FAZLA HABER OKU