Siyasi eylem komitesinden para almayacağını söyleyen Mehmet Öz sözünden dönmüş

ABD Federal Seçim Komisyonu kayıtları, Cumhuriyetçi adayın bunu yapmayacağına dair sözüne rağmen 8 farklı kurumsal siyasi eylem komitesinden para aldığını gösteriyor

(Reuters)

Philly Inquirer'ın haberi sayesinde Dr. Mehmet Öz'ün kampanyası, adayın verdiği sözden geri dönerken yakalandı.

Gazete, kamuya açık Federal Seçim Komitesi (Federal Election Committee/FEC) dosyalarını inceleyerek Cumhuriyetçilerin ABD Senatosu adayının, ocakta bu tür paraları kabul etmeme sözü vermesinden bu yana 8 ayrı kurumsal siyasi eylem komitesinden (Political Action Committee/PAC) bağış aldığını ortaya çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dr. Öz'ün kampanyasını finanse eden şirketler arasında Sunoco'nun ana şirketinin de içlerinde olduğu petrol ve gaz şirketlerinin yanı sıra Teksas merkezli Alliance Coal firmasıyla ilişkili bir PAC ve North Dakota Petroleum Council'i (Kuzey Dakota Petrol Konseyi) temsil eden bir başka PAC yer alıyor.

Dr. Öz'ün hesabında 3 Ocak 2022'de atılmış ve hâlâ duran bir tweet'te, "Kurumsal PAC parasından bir kuruş bile almayacağım" yazıyor.

Inquirer kendisine ulaştığında Dr. Öz'ün sözcüsü Brittany Yanick, Cumhuriyetçi Parti Senato adayının Outback Steakhouse'un sahibi Bloomin' Brands'ten gelen bağışı iade edeceğini iddia etse diğer bağışlara değinmedi. Yanick, kampanyanın PAC parası almadığına dair yanlış bir açıklama yaptı.

Yanick, "Dr. Öz tek kuruş bile kurumsal PAC parası almayacağına dair söz verdi ve almadı da" dedi.

Demokrat John Fetterman'ın ekibi, Inquirer'ın haberinin görüntüsünü perşembe sabahı Twitter'da yeniden paylaşarak Cumhuriyetçi Partili rakiplerine "Bu sen misin?" gibi basit bir başlıkla burun kıvırdı.
 


Cumhuriyetçi adayın ekibi, kısa bir süre önce Yanick ve diğerlerinin Fetterman'ın felçten kurtulmasıyla ilgili yaptığı özellikle bir dizi acımasız yorumdan geri adım atarken, Demokrat adayın durumu nedeniyle göreve uygun olmadığı konusunda ısrar etmeye devam ediyor. Kampanya ayrıca Fetterman'ın, haksız mahkumiyetleri eyaletin şartlı tahliye kurulu tarafından oybirliğiyle iptal edilmiş iki kişiyi işe almasının ardından, Fetterman'ı kampanya ekibinde çalışmak üzere katilleri işe aldığına dair yanlış bir suçlama yapmıştı.

Pensilvanya Senatosu yarışı, Cumhuriyetçilerin reklam harcamaları ve muhafazakar medyanın saldırıları ortasında başa baş devam ediyor; Fetterman yazın büyük bir bölümünde ve ilkbaharın sonlarında rakibinin önündeydi ancak saldırılar karşısında liderliği zayıfladı. İki aday dün akşam kampanyanın tek tartışmasında karşı karşıya geldi.

Demokratlar, Cumhuriyetçilerin son dönemde bir dizi farklı yarışta yaptığı harcamalar karşısında hazırlıksız yakalanmış gibi görünürken, önde gelen adaylar ve müttefikleri bir dizi zorlu ama mühim yarışta ulusal Demokrat Parti tarafından terk edildiklerinden şikayet ediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU