Barlas: Tutarsız siyaset ve Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü istismarı

“CHP lideri tüm çıkışlarında Türkiye aleyhtarlığını ön planda tutmak gibi son derece istikrarlı ve tutarlı bir çizgisi var”

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını değerlendirdiği köşe yazısında ana muhalefet liderinin “tüm çıkışlarının Türkiye aleyhtarlığı çizgisinde olduğunu" iddia etti.

Barlas, bugünkü köşe yazısının büyük çoğunluğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün grup toplantısındaki ifadelerine ayırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah başyazarı, yazısının son kısmında da “kadınların giyimini siyasetinden tekelinden çıkarmak adına” kanun teklifi veren CHP liderini eleştirdi:

Birçok konuda olduğu gibi başörtüsü konusunda da Kılıçdaroğlu'nun kaf ası çok karışık. AK Parti'nin başörtüsü konusunda attığı adımlara karşı imza atan, başörtüsünü bir siyasi simge ve bir metre bez parçası olarak gören Kılıçdaroğlu, şimdi ikiyüzlü bir siyaset izleyerek başörtüsüne yasal güvence istiyor.

Daha önce de "Başörtüsünü biz özgürleştirdik" demişti. İnsanın gerçekten aklı almıyor. Bu seçmen Kılıçdaroğlu'nun hangi sözüne itibar etsin ve herşeyden önemlisi neden güvensiz.

Kılıçdaroğlu'nun tüm çıkışları tutarsızlıklar zinciri gibi görünse de aslında kendi içinde bir tutarlılığı var. CHP lideri tüm çıkışlarında Türkiye aleyhtarlığını ön planda tutmak gibi son derece istikrarlı ve tutarlı bir çizgisi var.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU