TWMCC'nin "İslam birliği" konulu uluslararası konferansı Abu Dabi'de başlıyor

Konferansa 105 konuşmacı katılacak

Fotoğraf: wam.ae

Kuruluşunun 4. yıldönümüne denk gelen Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi (TWMCC), 8-9 Mayıs 2022'de 150'den fazla ülkenin temsilcilerinin katılacağı, İslam birliği konusunu tartışmak üzere uluslararası bir konferans düzenliyor.

Konferans, Birleşik Arap Emirlikleri Hoşgörü ve Birlikte Yaşam Bakanı Şeyh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan'ın himayesinde gerçekleşecek.

Etkinlik, Abu Dabi Ulusal Sergi Merkezi'nde (ADNEC) yapılacak.

Konferansı duyuran konuşmasında, TWMCC Başkanı Dr. Ali Rashid Al Nuaimi, İslam birliği meselesinin 20. yüzyıldan beri Müslüman alimlerin üzerinde durduğu temel konulardan biri olduğunu ve sömürgecilik karşıtı hareketlerin yükselişiyle modern çağda yeniden ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

İslam birliğinin insanlığın ilerlemesine katkıda bulunan ve İslam dünyasının sosyal ve kültürel birliğini şekillendiren öncü bir medeniyet yarattığını sözlerine ekleyen Al Nuaimi, İslam dünyasının bilim, sanat, edebiyat, felsefe, mimari, astroloji, matematik, tıp ve müzik alanlarında kaydettiği adımların altını çizdi.

Al Nuaimi, kültürel birliğin, çoğulculuk, bir arada yaşama ve kültürel diyalog ve alışverişin bir modeli ve destekleyicisi olarak hizmet ettiğini belirtti.

"İslam Birliği: Konsept, Fırsatlar ve Zorluklar" temalı TWMCC'nin uluslararası konferansı, İslam birliğinin tarihini ve hayatın tüm yönleri üzerindeki etkilerini ve bunun yanı sıra insan medeniyetinin kurulmasındaki rolünü ve İslami birlik anlayışında gerilemeye yol açan tarihi koşulları ve etrafındaki yanlış anlamaları keşfetmeyi amaçlıyor.

Al Nuaimi, konferansın yaklaşık 100 akademik makaleyi tartışacağını ve ana konuyla ilgili açılış konuşmaları ve dersler sunacağını bildirdi.

Konferansa çeşitli ülkelerden dini, siyasi ve akademik kuruluşların temsilcileri ile bazı cumhurbaşkanları, başbakan, müftü, akademisyen, üniversite başkanı, profesör, uzman, aydın, araştırmacı ve sanatçının da aralarında bulunduğu 105 konuşmacı katılacak.

 

WAM Turkish

DAHA FAZLA HABER OKU